Hanna Sumari ohjeistaa naisia: "Miehenkin persoonan tulee näkyä kodissa"

18.02.2016 11:27 - Reija Saarinen

Persoonallisessa kodissa voi näkyä erilaisia vaikutteita.

Hanna Sumari, 57, on sisustusalan rautainen ammattilainen, joka on tullut suomalaisille tutuksi erilaisista sisustusaiheisista ohjelmista. Vuosien kokemuksen perusteella hän osaakin kertoa yhden "ongelman", joka on yllättävänkin yleinen suomalaisissa kodeissa, ne ovat aivan liian femiinejä.

- Pakko ensinnäkin sanoa, että älkää sisustako miehiänne pois sieltä kodista. Meidän kodit on todella, todella femiinejä. Tuntuu, että miehillä ei ole siellä kodissa mitään sananvaltaa eikä heidän persoonansa näy siellä lainkaan, Sumari toteaa.

- Persoonallinen koti syntyy siitä, että siellä on erilaisia asioita. Ei niiden tarvitse olla samaa sarjaa tai samaa tyyliä, jos ne osaa laittaa maukkaasti esille.

Miten ristiriitatilannetta kannattaa sitten lähteä ratkomaan esimerkiksi yhteenmuuton yhteydessä?

- Jos löytyy esimerkiksi mieheltä löytyy jokin ristiriitahuonekalu, jota toinen vihaa ja toinen rakastaa, kannattaa tässä tilanteessa antaa periksi. Tämän jälkeen huonekalu kannattaa sijoittaa melko näkyvästi, ei siis piiloon oven taa. Siinä saattaa hyvinkin käydä niin, että sitä alkaa itsekin rakastaa. Tämä on tärkeää siksi, että parisuhteeseen kuuluu se, että kuuntelee toista ja antaa tilaa. Sumari toteaa hymyillen.

Kilpailut

Uusimmat