Yleisin ikä, jolloin ihminen kokee "ekan kertansa"

20.04.2016 07:41 - Emma Ylistalo

Tuoreen tutkimuksen mukaan geenit määrittelevät sen, minkä ikäisenä harrastat seksiä ensimmäistä kertaa.

Tutkijat löysivät, että eroavaisuudet DNA:ssa voivat vaikuttaa paljon siihen, milloin seksiä harrastaa ensimmäisen kerran. Toki siihen vaikuttavat muutkin asiat, kuten uskonnollinen tausta, perhetausta ja ikätoverien paine, mutta myös biologisilla tekijöillä on roolinsa. 

Cambridgen yliopiston asiantuntijan John Perryn mukaan perinnöllisyydellä on noin 25 prosentin osuus siinä, minkä ikäisenä seksiä harrastetaan ensimmäisen kerran. Kolme neljäsosaa taas tulee ympäristön ja kasvatuksen puolesta. 

Tutkimuksesta selvisi, että yleisin ikä menettää neitsyys oli 18-vuotiaana. Tutkijat myös löysivät geenejä, jotka vaikuttivat lisääntymiseen, kuten esimerkiksi seksihormonien erittyminen ja murrosikä. 

Punatukkaisilla naisilla seksielämä alkoi myöhemmin

Tutkimuksessa selvisi, että tietyt geenit linkittyivät ihmisiin, jotka harrastivat seksiä ensimmäisen kerran keskivertoa myöhemmin. Tietty geenimuunnos taas vaikutti siihen, että toiset aloittivat seksielämänsä aiemmin ja saivat paljon lapsia. 

Eräs geenimuunnos taas yhdisti punaiset hiukset ja pisamat naisilla siihen, että he aloittivat seksielämänsä muita myöhemmin.

Tutkijat myös huomasivat, että aikaisella murrosiällä oli suora vaikutus siihen, milloin ihmiset menettivät neitsyytensä ja ikään, jolloin he saivat ensimmäisen lapsensa. Bristolin yliopiston tutkijan George Davey Smithin mukaan aikainen puberteetti vaikuttaa aikaisin seksielämän aloittamiseen.

Lähde: Metro.uk

Kilpailut

Uusimmat