Kuva: Fotolia

Muuta rutiinejasi ja syö mustikoita - Viisi keinoa auttavat pysymään nuorena

14.06.2016 11:45 - Pauliina Jokinen

Nuoruuden lähdettä ei ole löydetty, mutta muutama keino voi auttaa kaikesta huolimatta.

Pienet muutokset saattavat saada olemuksesi virkistymään, elämän maistumaan mukavammalta ja parhaassa tapauksessa jopa tuomaan lisävuosia. Daily Mail -julkaisu listasi keinoja, joilla saatat todella näyttää nuoremmalta.

Muuta rutiinejasi

Jämähtäminen vanhoihin tapoihin saattaa tylsistystä ja uuvuttaa. Tohtori Marios Kyriazis uskookin rutiinien välttelyn ja jatkuvan muutoksen pitävän ihmismielen nuorena. Jos et tiedäkään, mitä seuraavaksi tapahtuu, olet valppaampi ja elimistösi saattaa jopa nauttia pienestä stressipiikistä.

Kyriazis kehottaa syömään säännöllisesti, mutta muuttamaan ruokia ja määriä. Sama pätee myös liikuntaan: vaihtelu virkistää ja pitää kehon tyytyväisenä.

Itseään kannattaa haastaa myös muuten: uusien asioiden opettelu tai harrastusten vaihtaminen motivoivat ja inspiroivat.

Älä käytä "vanhojen ihmisten vaatteita"

Psykiatri Gillian Harber muistuttaa ikääntymisen olevan geneettistä, eikä sitä voi millään tavalla estää. Voit kuitenkin vaikuttaa kehosi hyvinvointiin kohtelemalla sitä hyvin: lopettamalla tupakoinnin, lukemalla kirjoja ja syömällä hyvin.

Lisäksi myös mielikuvilla on suuri vaikutus ja esimerkiksi "vanhojen ihmisten vaatteisiin" pukeutumisella voi olal suuri merkitys sen kanssa, kuinka vanhaksi koet itsesi.

Piristä tyyliäsi ja pukeudu mieluisiin vaatteisiin. Kukaan ei pakota sinua pukeutumaan kaulusaitaan ja jakkuun vain, koska täytit jo 30 vuotta.

Punnerra

Ikääntymistä tutkinut Carol Jagger muistuttaa liikunnan ja erityisesti lihaskunnon merkityksestä. Aktiivisena pysyminen läpi elämän on olennainen osa jaksamista. Jos et jaksa liikkua kolmekymppisenä, miten jaksat nousta portaat 20 tai 40 vuoden päästä?

Erityisesti yläkropan lihakset on tärkeää pitää kunnossa, jotta välttyisit niska- ja hartiakivuilta ja selkävaivoilta.

Syö marjoja

Marjojen antioksidantit pitävät ihosi kirkkaana ja verensokerit tasapainossa.

Työskentele seisten ja liiku pyörällä

Professori Diana Kuh on tutkinut hyvinvointia ja kehottaa pitämää huolta mahdollisuudesta liikkua. Työpäivät kannattaakin käyttää hyödykseen ja seistä sekä pyöräillä työmatkat - näin saat varmasti liikuntaa.

Lue myös: Yllättävää! Seksikumppaneiden määrällä vaikutus avioliiton kestoon

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat