Kuva: Fotolia

Vältä alapäämokat kesäpäivinä - märissä bikineissä piilee terveysriski

28.06.2016 16:45 - Senni Loikala

Emätintulehdukset ovat yleisempiä kesällä, kuin muulloin.

Lähes 75 prosenttia aikuisista naisista on saanut vähintään kerran tulehduksen genitaalialueelleen, kerrotaan Medical Daily -sivustolla. Monilla riski tulehduksiin kasvaa kesäkuukausien aikana alapään lisääntyneen lämmön ja kosteuden vuoksi.

- Jotkut naiset ovat alttiimpia saamaan tulehduksia emättimeen. Jos kuulut heihin, kasvaa tulehdusriskisi kesällä, gynekologi Andrea Randall sanoo.

- Hiivatulehdukset ja bakteerivagioosi ovat kaikista yleisimmät alapään tulehduksista ja sellaisen voi saada mihin aikaan vuodesta tahansa. Ne ovat kuitenkin yleisempiä kesällä.

Sivustolla kerrotaan, mitkä seikat lisäävät genitaalialueen tulehdusriskiä naisilla kesällä. Alla olevia kohtia välttämättä pystyt pienentämään omaa tulehdusriskiäsi.

Matkustaminen paikallaan

Kun ihminen istuu pitkään samassa asennossa, hänen genitaalialueensa lämpenee, koska ilmavirta on vähissä. Näin bakteerit saavat otollisen kasvualustan.

Lääkäri Alina Baciu muistuttaa, että yhtäjaksoinen istuminen liian pitkään esimerkiksi kulkuneuvossa on paitsi haitaksi terveydelle, niin se lisää myös hiivatulehduksen mahdollisuutta. Tiukkojen farkkujen tai shortsien käyttäminen lisää sitä ennestään.

- Kaikista yleisimmät vaivat naisen genitaaliterveydessä ovat kuumina kesäpäivinä emätintulehdus, tulehdus kohdunkaulassa ja virtsatietulehdus, Baciu selventää.

Näin ollen sinun kannattaa valita matkustuspäiväksi päällesi hengittävät, puuvillaiset alushousut ja rennon löysät housut, jos tahdot pienentää tulehdusriskiäsi.

Kosteiden bikinien käyttäminen

Medical Daily -sivuston mukaan kosteiden bikinien käyttäminen useiden tuntien ajan lisää mahdollisuutta emätin- ja virtsatietulehdukseen. Tämä johtuu siitä, että genitaalialue on tällöin samalla lämmin että kostea.

- Bakteerien liikakasvun, emätintulehduksen ja virtsatietulehduksen mahdollisuus kasvaa aina, jos genitaalialue pysyy lämpimänä ja kosteana, lääkäri Alex Shteynshlyuger toteaa.

Näin ollen, jos lopetat rantapäiväsi vedessä pulahtamiseen, kannattaa sinun vaihtaa bikinien alaosa alushousuihin. 

Sheivaaminen rantapäivän aikana

Karvojenpoistoa ei kannata jättää viime tippaan, väitetään Medical Daily -sivustolla. Sheivaus tai vahaus kannattaa ajoittaa päivää ennen, kuin suuntaat altaan reunalle tai uimarannalle aurinkoa ottamaan. Näin mahdollisuudet ihohuokosten tulehtumiselle ja ihon ärsyyntymiselle pienenevät.

Alina Baciu suosittelee, että naiset pitäisivät mahdollisimman pitkän tauon karvojenpoistosta ennen uimista ja, että he kosteuttaisivat genitaalialueen ihon huolella karvojenpoiston jälkeen.

- Suosittelen todella, että naiset kosteuttaisivat genitaalialueensa karvojenpoiston jälkeen mieluiten luonnollisilla kosteuttajilla, kuten neitsytoliiviöljyllä.

Näin ollen sinun kannattaa sheivata viimeistään päivää aiemmin, ennen kuin olet menossa ottamaan aurinkoa ja uimaan.

Lähde: Medical Daily

Lue myös: Millainen on miesten brasilialainen vahaus? Täältä tulee "boyzilian"-karvanpoisto

Lue myös: Totta vai tarua: Muuttaako sheivaaminen karvat aiempaa paksummiksi ja tummemmiksi?

Lue myös: Ennakoi ja nauti täydellisestä sheivaustuloksesta - lue asiantuntijan vinkit

Kilpailut

Uusimmat