Kuva: Fotolia

Mistä tunnistaa virtsarakon syövän? 4 tärkeää merkkiä, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

26.02.2017 09:15 - Karoliina Kotala

Virtsarakon syöpä on yleisempi miehillä kuin naisilla, mutta on olemassa muutama tuntomerkki, jotka jokaisen naisen olisi hyvä tiedostaa.

Virstarakon syöpää pidetään usein iäkkäiden miesten tautina, ja senpä vuoksi tauti todetaan usein naisten kohdalla siinä vaiheessa, kun sairaus on jo ehtinyt edetä pitkälle. Alla neljä tärkeää tuntomerkkiä, jotka jokaisen naisen olisikin hyvä tietää virtsarakon syövän oireista.

Verta virtsassa

Veri virtsassa on yleensä ensimmäisiä virtsarakon syövän tunnusmerkkejä. Oiretta ei kannata kuitenkaan ohittaa, vaikka se olisikin kivuton ja jos virtsassa ilmenee verta, kannattaakin aina kääntyä lääkärin puoleen.

Virtsatietulehduksen oireet

Usein virtsarakon syövän oireet voidaan sekoittaa virtsatietulehduksen oireiksi, koska oireet muistuttavat paljon toisiaan. Jos siis tunnet tarvetta virtsata usein, kipua virtsatessa tai vaikeutta pidättää virtsaa käänny lääkärin puoleen.

Selittämätön kipu

Lantion, selän alueen ja intiimialueen kipuilu voi olla merkki virtsarakon syövästä, etenkin jo pidemmälle edenneestä syövästä. Käännyt siis tässäkin tapauksessa lääkärin puoleen, etenkin jos olet kokenut muitakin yllä mainittuja oireita.

Vähentynyt ruokahalu

Yksi syövän merkki on ruokahalun vähentyminen ja sitä myöten myös laihtuminen, väsymys ja vetämätön olo. Toki kyseisille oireille voi löytyä monta muutakin selitystä, mutta jos väsymys ja ruokahaluttomuus eivät tunnu menevän ohi, käänny lääkärin puoleen.

Lue myös: Syöpään itse sairastuneen syöpähoitajan avoin kirje potilailleen leviää: "Olen pahoillani"

Lähde: Women's Health Magazine

Kilpailut

Uusimmat