Kuva: Fotolia

Haluatko välttää ryppyjä? Luovu purkan syömisestä

19.10.2017 10:15 - Katariina Auvinen

Asiantuntijat listasivat yllättäviä asioita, jotka aiheuttavat helposti ikääntymisen merkkejä.

Monet tietävät, että jos haluaa välttää ikääntymisen merkkejä kasvoissa, kannattaa esimerkiksi pestä meikit huolellisesti aina iltaisin pois. Tämän lisäksi ihoa vanhentaa alkoholin nauttiminen sekä tupakoiminen. 

Monille tulee sen sijaan yllätyksenä, että niinkin yleinen tapa, kuin purkan syöminen voi vanhentaa ihoa. Niin kuitenkin on, ainakin jos on uskominen Women´s Health -julkaisua, joka on listannut ryppyjä aiheuttavia tapoja. 

Purkan jäystäminen aiheuttaa ryppyjä erityisesti suun alapuolelle. Julkaisun mukaan ryppyjä muodostuu helposti myös huulten ympärille samaan tapaan kuin tupakoijilla. Julkaisun haastattelema dermatologi ja kauneuskirurgi, Joel Schlessinger, sanoo, että tavasta luopuminen säästää helposti ihoa rypyiltä. 

Joskus kuitenkin pahanhajuisen hengityksen ja hampaiden hyvinvoinninkin osalta on suotavaa syödä purkkaa, ryppyjenkin uhalla. 

Toinen keino ehkäistä ryppyjä, on kiinnittää huomiota meikki- ja ihovoiteen levittämiseen. Meikkitaiteilija Donna Kelly kertoo, että voiteet tulisi levittää niin, ettei kasvojen iho venyisi minnekään suuntaan levityksen aikana. Vielä varmuudeksi kannattaa kosteusvoide sivellä leuasta ylöspäin menevillä vedoilla. 

Jos esimerkiksi meikkivoidetta sivelee rajuilla vedoilla ylhäältä alas, hiljalleen juonteet alkavat näkymään kasvoilla. 

Lue myös: Näetkö korvalehdessäsi pienen merkin? Tutkijat: kertoo kohonneesta terveysriskistä!

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat