Kuva: Fotolia

Kärsitkö jatkuvasti nenäverenvuodosta? Syyt, jotka aiheuttavat ikävän vaivan

23.11.2017 15:15 - Senja Rapila

Henkilöillä, joilla on vino nenän väliseinä, nenän limakalvot voivat kuivua nopeammin.

Jos olet tottunut kärsimään jatkuvista, satunnaisista ja yllättävistä nenäverenvuodoista, saatat olla kiinnostunut syistä, jotka aiheuttavat ne.

Asiantuntija Andy Ahuja kertoo, että kuivuus on kaikista yleisin syy nenäverenvuodolle.

Jos asut todella kuivalla alueella tai ulkona on niin jääkymlmää, että sisäilma kuivuu totaalisesti, nenän limakalvot kuivuvat todella nopeasti. Sen jälkeen niihin tulee helposti halkeamia, joka aiheuttaa nenäverenvuodon. Flunssakausi, allergiat ja jatkuva niistäminen ovat myös syitä, jotka voivat aiheuttaa ikävää nenäverenvuotoa juurikin sen vuoksi, että kuivat limakalvot repeilevät ja vuotavat.

Jos kärsit jatkuvasti nenäverenvuodosta, kannattaa hankkia apteekista nenäsuihketta tai levitettävää  geeliä, jolla voi pitää nenän kuivuuden kurissa.

Jos nenäverenvuoto jatkuu yrityksistä huolimatta, on seuraavaksi hyvä käydä lääkärillä. Lääkäri voi silloin todeta, jos kyse on jostain muusta terveydellisestä ongelmasta, joka voi aiheuttaa vuodon.

Henkilöillä, joilla on vino nenän väliseinä, nenän limakalvot voivat kuivua nopeammin. He yleensä kärsivät jatkuvista nenäverenvuodoista. Lisäksi he, jotka nauttivat lääkkeitä jotka ohentavat verta (Advil, ibuprofeiini), kärsivät myös enemmän nenäverenvuodoista.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Unohteletko helposti asioita? Aivosi tekevät vain työtään

Lue myös: Selittämätön painonnousu ja väsymys - merkit, jotka voivat kieliä aineenvaihdunnan ongelmista

Lue myös: Tiedätkö miksi treenatessa suuhun ilmestyy veren maku?

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat