Kuva: Fotolia

Haluatko laihtua, mutta rakastat leipää ja pastaa? Sinun ei tarvitse luopua niistä

01.12.2017 18:15 - Katariina Auvinen

Tärkeintä on kiinnittää huomiota annoskokoihin.

Jos olet ikinä laihduttanut, olet varmasti kuullut, että vaalea leipä ja pasta ovat ensimmäisten kiellettyjen ruoka-aineiden listalla. Women´s Health -julkaisu on kuitenkin helpottanut niiden laihduttajien tuskaa, joiden mielestä näiden ruokien pois jättäminen tuntuu kohtuuttoman raskalta laihdutuskuurin edessä. 

Pastasta ja vaaleasta leivästä ei tarvitse luopua kokonaan laihdutuskuurin aikana. Asiantuntijat ovat listanneet niksit, joiden avulla voit saavuttaa tavoitepainosi ilman nälkäkuuria. Ideana on, että mistään ruoka-aineesta ei tarvitse luopua kokonaan, kunhan vain pidät kohtuuden. 

1. Kiinnitä huomiota kalorimääriin
Keskimääräinen vaalea leipäpala sisältää noin 72 kaloria ja 15 grammaa hiilihydraattia. Jos noudatat esimerkiksi 1800 kalorin päiväkohtaista dieettiä, tarvitset noin 180 grammaa hiilihydraattia päivässä. Vaikka vaalea leipä ei sisällä aivan valtavia määriä kaloreita, se kuitenkin pilkkoontuu kehossa nopeasti, joka johtaa verensokerin nopeaan nousuun ja laskuun. 

Tämä aiheuttaa sen, että et pysy kylläisenä pitkään, mutta jos joskus haluat herkutella leivällä, ei dieetti siihen kaadu. 

2. Kokeile puolittaa annokset
Jos olet tottunut syömään kokonaisen lautasellisen pastaa kastikkeella, kokeile puolittaa annos. Voit myös sekoittaa vaaleaan pastaan täysjyvää, jotta saat myös enemmän kuitua annoksesta. Se auttaa pitämään sinut kylläisenä pidempään. 

3. Huijaa itseäsi pienellä makaronilla
Kaupoissa myydään erikokoisia pastoja. Valitse tahallasi pientä pastaa, joka näyttää lautaselta sillä, että ateriasi olisi paljon runsaampi kuin se todellisuudessa onkaan. 

Lue myös: Nainen kuivaa hiuksensa pastasiivilällä - tulos on hämmästyttävän kaunis

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat