Kuva: Fotolia

Eniten kaloreita sisältävät hedelmät listattiin - onko lempihedelmäsi joukossa?

04.01.2018 20:15 - Katariina Auvinen

Hedelmien syömisessä pätee sama sääntö kuin muissakin ruuissa, kohtuus kaikessa.

Hedelmien syöminen on monella tapaa kannattavaa, se voi hillitä makeanhimoa ja saat niistä tärkeitä vitamiineja. Hedelmät sisältävät kuitenkin kaloreita ja hedelmäsokeria, fruktoosia, jotkut hyvinkin paljon. 

Tämän vuoksi olisikin hyvä pitää kohtuus hedelmienkin syömisessä. Kerroimme täällä, että sopiva määrä hedelmille on maksimissaan viisi desilitraa päivässä. 

Women´s Health -julkaisu listasi myös hedelmät, jotka sisältävät eniten kaloreita. 

1. Avokado / Noin 322 kaloria. 
Avokado on todellakin hedelmä, josta on moneksi. Se on kuitenkin kärkipäässä kaloritaulukossa, koska se sisältää erittäin paljon hyvää rasvaa. Kokonaisessa avokadossa on julkaisun mukaan noin 30 grammaa rasvaa. Avokadot sisältävät myös kuituja, mutta napsaise mielummin puolikas hedelmä päivässä kokonaisen sijaan. 

(kuva: Fotolia)

2. Viikunat / 5 viikunaa sisältävät noin 150 kaloria. 
Viikunat ovat tuoreenakin hyvin makeita, mutta ne ovatkin täynnä hedelmäsokeria. Julkaisu kertoo, että yksi pieni viikuna sisältää 7 grammaa hedelmäsokeria. Ihan kokonaan näistä herkuista ei kannata luopua, koska ne sisältävät esimerkiksi K-vitamiinia sekä mangaania. 

(kuva: Fotolia)

3. Taatelit / 100 grammaa kivettömiä taateleita sisältää 277 kaloria. 
Taatelit ovat viikunoiden tavoin erittäin makeita ja maukkaita naposteltavia, mutta kuten myös viikunat niin myös taatelit sisältävät suhteellisen paljon kaloreita. Taateleiden hyvä puoli on, että ne sisältävät paljon kuitua ja edistävät ruuansulatusta. 

4. Kookos / Yksi kupillinen raastettua kookosta sisältää 466 kaloria. 
Kookos on ollut viimeisten vuosien yksi muotituotteista. Kookosöljyä käytetään paistamiseen tai esimerkiksi raastetulla kookoksella maustetaan smoothieita. Kookos sisältää myös paljon rasvaa, joista itse asiassa suurin osa on tyydyttynyttä rasvaa. Kookoksen terveellisyydestä ollaan monta mieltä, mutta tässäkin asiassa varmasti kohtuus kaikessa on paras vaihtoehto. 

(kuva: Fotolia)

5. Banaanit / Iso banaani sisältää noin 127 kaloria. 
Banaanit voivat olla valtavia. Ne myös sisältävät keskimääräistä enemmän kaloreita, koska banaani sisältää hiilihydraatteja. Se onkin ollut eräänlainen kiistakapula sen suhteen, että onko hedelmää viisasta syödä vai ei. Banaanilla on kuitenkin lukuisia terveyshyötyjä, se auttaa esimerkiksi ruuansulatusvaivoihin. 

Lue myös: Tomaatin syömisestä on yllättävää hyötyä keuhkoille - voi korjata olemassa olevia vahinkoja

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat