Kuva: Shutterstock

Kuntosalilla huhkivalle ylipainoiselle naiselle kirjoitettiin avoin kirje - ele tyrmättiin nopeasti

24.04.2018 16:45 - Iiro Myllymäki

Toinen kuntosalikävijä kirjoitti kirjeessään, että hän on inspiroitunut isokokoisen naisen kehityksestä kuntosalitreenaamisessa.

Reddit-sivustolla on julkaistu avoin kirje kuntosalitreenaamista harrastavalle isokokoiselle naiselle. Umamiumami-nimimerkillä kirjoittavan käyttäjän kirje on saanut paljon kommentteja sekä puolesta että vastaan. Kirjeessään kirjoittaja kehuu, miten hän on tarkkaillut tämän isokokoisen naisen edistymistä treenaamisessa ja miten hän pitää tätä naista inspiraationaan.

”Sinulla on paljon enemmän painoa pudotettavana kuin minulla, ja ihailen päätöstäsi ja motivaatiotasi saadaksesi terveellisemmän elämän. Olet paljon omistautuneempi kuin minä. Viimeisimmän neljän kuukauden aikana olen nähnyt edistymisesi. […] Aina kun ajattelen, että voisin tehdä vähemmän aerobista treeniä tai voisin skipata painojen nostamisen, näen sinut ja sanon itselleni: ’Ei, haluan olla kuin hän’. Kiitos antamastasi inspiraatiosta, sinä tuntematon ihminen”, avoimessa kirjeessä kirjoitetaan.

Voit lukea koko kirjeen alta.

Avoimeen kirjeeseen alkoi tulla paljon kommentteja. Joidenkin mielestä oli suloista, että kirjoittaja koki saavansa niin voimakasta inspiraatiota toisesta kuntoilijasta. Suuressa osassa kommenteista kuitenkin pidettiin outona, miten kirjoittaja on tarkkaillut ylipainoista naista. Monien mielestä kuntosalille meneminen on muutenkin jo tarpeeksi jännittävää eivätkä he haluaisi kenenkään tarkkailevan heitä tai heidän edistymistään. Jotkut ovat närkästyneet siitä, että lihavien ihmisten ei anneta olla kuntosalilla vain yksi muista, vaan heidät nostetaan jalustalle joko inspiraationa tai naurun aiheena.

Kirjeen kirjoittaja pohti, että hän menisi kertomaan kyseiselle ylipainoiselle naiselle kehunsa suoraan, mutta saamansa palautteen myötä hän muutti mielensä. Kirjoittaja päivitti avointa kirjettään ja kertoi, että oli ottanut kritiikistä opikseen.

”Vaikuttaa siltä, että hänelle puhumisessa on enemmän huonoja kuin hyviä puolia”, hän kirjoittaa.

Kirjoittaja kuitenkin puolustautuu niiltä kommentoijilta, joiden mielestä tämän suorittama tarkkailu olisi kummallista ja jopa karmivaa.

”Jos treenaan tylsästi jollakin laitteella 30 minuuttia, on todennäköistä, että alan huomata ihmisiä ympärilläni. Emme muutu sokeiksi kuntosalilla. Varmaankin kaikki pelkäävät, että menisi kuntosalille ja joku arvostelisi sinua. Minäkin pelkään sitä. […] Arvosteleminen on kuitenkin eri asia kuin huomatuksi tuleminen, ja toivottavasti tästä kirjoituksesta käy ilmi, että en arvostellut häntä. Haluan vain olla kuin hän – että minulla olisi samanlainen päättäväisyys kuin hänellä ja että minäkin voisin saavuttaa tavoitteeni”, kirjoittaja painottaa.

Lue myös: Miten saada uusia ystäviä kuntosalilta? Asiantuntija vinkkaa

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat