Kuva: Shutterstock

Tiesitkö? Apu auringonpolttamiin löytyy jokaisen jääkaapista

09.05.2018 16:15 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi maito on hyvä apu punoittavalle ja kirvelevälle iholle.

Kukapa ei toivoisi itselleen kaunista päivetystä kesällä, mutta monelle suomalaiselle se on kaukainen haave vaalean ja herkän ihon vuoksi. Moni suomalainen palaa herkästi auringossa, jonka vuoksi melkein jokainen on varmasti joskus kokenut ikävän punoituksen ja kirvelevän tunteen ihollaan paahteisen päivän päätteeksi. 

Ihotautilääkäri on kuitenkin paljastanut The Sun-julkaisulle helpotuksen auringonpolttamiin. Iloinen uutinen on se, että helpotus löytyy monen jääkaapista. Joshua Zeichner kertoo, että maito, jogurtti tai kerma, auttavat auringonpolttamiin. 

(kuva: Shutterstock )

Maitotuotteet sisältävät rauhoittavia ainesosia sekä ihoa korjaavia vitamiineja, jotka helpottavat kuumottavaa ihoa. Kylmää jogurttia voi levittää iholle sellaisenaan, mutta kasta esimerkiksi flanellinen pyyhe maitoon tai kermaan ja aseta se viilenemään jääkaappiin. Aseta kylmentynyt pyyhe palaneelle alueelle. 

Ole varovainen, ettet hankaa ärsyyntynyttä ihoa. Painele hellästi pyyhettä kohtaa vasten. 

Vitamiinit auttavat ihoa parantamaan itseään, kun taas maidon sisältämät maitohapot auttavat ihoa hankkiutumaan eroon kuolleista ihosoluista. 

Parasta on tietysti suojata itsensä auringolta heti, mutta jos kuitenkin iho palaa karrelle, suuntaa siis jääkaapille. 

Lue myös: Auts! Älä unohda aurinkorasvaa, seuraukset voivat olla karmeita - katso

Lähde: The Sun 

Kilpailut

Uusimmat