Kuva: Shutterstock

Torju pahanhajuinen hengitys syömällä - asiat, jotka kannattaa ottaa osaksi ruokavaliota jo tänään

24.07.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Esimerkiksi mansikat ja omenat ovat terveellisiä, herkullisen makuisia ja raikastavat myös pahanhajuista hengitystä.

Pahanhajuinen hengitys voi johtua useasta eri syystä, mutta arkipäiväiset aiheuttajat ikävälle tuoksahdukselle ovat usein ruokavaliossa ja kuivassa suussa. Hengityksen voikin kokeilla pitää raikkaana hyvän suuhygienian lisäksi myös riittävällä veden juomisella.

Veden lisäksi on myös muutama muu ruoka-aine, jotka torjuvat pahanhajuista hengitystä tehokkaasti. Elite Daily -sivusto haastatteli hammaslääkäri Sarah Jebreilia, joka listasi hengitystä raikastavat ruuat.

Kokeile näitä:

Mansikat. Mansikoiden luonnollinen happamuus auttaa poistamaan hammaskiilteestä värjäytymiä.

Omenat. Myös omenalla on samankaltaiset hyödyt suun terveyden kannalta kuin mansikoillakin. Lisäksi tämä hedelmä on koostumukseltaan kuituinen, joka auttaa ruuan jäämiä irtoamaan hammasväleistä ja ikenistä.

Runsaasti vettä sisältävät kasvikset ja hedelmät. Tällaisia ovat esimerkiksi kurkku, porkkana ja jo yllämainitut omenat.

Kookosöljy. Kookosöljy ei vain kirkasta hampaidesi väliä, vaan se toimii tehokkaasti myös pahanhajuisen hengityksen torjumisessa. Purskuttele öljyä suussasi kolmesta viiteen minuuttia kerrallaan, jotta saat tuotteesta parhaimman mahdollisen hyödyn irti. Artikkelissa todetaan kookosöljyn taistelevan plakkia ja värjäytymiä vastaan.

Lue myös: Arkipäiväiset tavat jotka saavat hampaasi kellastumaan - ethän sorru?

Lue myös: Juotko kahvia ja punaviiniä? Näin pidät silti hampaasi valkoisina

Lähde: Elite Daily

Kilpailut

Uusimmat