Kuva: Shutterstock

Huono iho, väsymys ja nivelkivut - Vatsavaivat voivat aiheuttaa myös useita muita terveysongelmia

13.11.2018 17:15 - Emmi Moilanen

Ruuansulatusvaivat voivat aiheuttaa myös ihon epäpuhtauksia.

Vatsavaivat ja ruuansulatusongelmat ovat ikävä vaiva, ja näistä kärsivä voi kokea jopa itseluottamuksensa laskevan oireiden arvaamattomuuden takia. Bustle-sivusto haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, millaisia muita oireita ruuansulatusongelmien yhteydessä voi ilmetä.

1. Energian puute

Ruuansulatusongelmat ja vatsavaivat voivat aiheuttaa myös vetämättömyyttä ja mielialan laskua.

- Ruuansulatusongelmat voivat johtaa ärtyneisyyteen, energian puutteeseen ja heikotukseen. Oireet voivat vaikuttaa myös yleiseen mielialaan ja tyytyväisyyteen, kertoo lääkäri Ashkan Farhadi.

2. Iho-ongelmat

Vatsan toiminta saattaa vaikuttaa myös ihosi kuntoon. Monica Auslander Morenon mukaan kehossa vallitseva tulehdustila voi näkyä epäpuhtauksina kasvoilla.

- Herkkien ihmisten kohdalla jopa maitotuotteet voivat aiheuttaa aknea, hän toteaa.

4. Nivelkipu

Keliakia voi olla yksi syyllinen ikävien vatsavaivojen taustalla. Keliakiaa sairastava kärsii esimerkiksi turvotuksesta, ilmavaivoista ja löysästä vatsasta.

- Diagnosoimaton tai hoitamaton autoimmuunisairaus, kuten esimerkiksi keliakia tai reumasairaudet voivat aiheuttaa nivelkipua, Auslander Moreno kertoo.

5. Vastustuskyky saattaa laskea

Bustlen artikkelissa kerrotaan, että säännölliset vatsaongelmat saattavat laskea myös vastustuskykyäsi. Vatsan bakteerit vaikuttavat myös immuunijärjestelmään, ja tiettyjen bakteerien vähyys voi johtaa siihen, että olet alttiimpi kärsimään erilaisista sairauksista.

Lue myös: Iskikö syysflunssa? Helli kroppa kuntoon 7 vinkin avulla

Lue myös: Istumapaikalla on väliä - tutkimus selvitti, kuinka vältät flunssan lentokoneessa

Lue myös: Kärsitkö usein ilmavaivoista? 5 salakavalaa syytä, jotka keräävät kaasua vatsaan

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat