Kuva: Fotolia

Rintaimplanttien ja syövän yhteydestä uutta tietoa

02.12.2018 08:15 - Karoliina Kotala

Silikoni-implanttien yhteyttä rintasyöpiin tutkittiin 90-luvulla runsaasti. Hiljattain tutkijat ovat kuitenkin saaneet uutta huolestuttavaa tietoa aiheesta.

Maailmalla kohistaan NBC News Report -sivuston raportista, joka kertoo silikoni-implanttien lisäävän mahdollisesti riskiä sairastua harvinaislaatuiseen rintasyövän muotoon. Kyseessä on ALCL eli anaplastinen suurisoluinen lymfooma, joka on erittäin harvinainen imukudokseen liittyvä kasvain.

Sairaus oireilee yleensä rinnan äkillisenä turpoamisena ja kipuna yleensä 7-8 vuotta implanttien asentamisen jälkeen. Kyseinen syöpä on kuitenkin ennusteeltaan hyvä.

Merkittävä tekijä liittyen kyseiseen rintaimplanttien yhteyteen on kuitenkin se, että syöpää esiintyy ennen kaikkea karheilla implanteilla, ei sileillä.

Asiantuntijat suosittelevatkin naisia, joilla on rintaimplantit olemaan tietoisia aiheesta, mutta turhaa huolta syöpäyhteydestä ei tarvitse kantaa. Jos rinnoissa tuntuu kipua, turvotusta, patteja tai muuta huolestuttavaa, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen oli rinnoissa implantteja tai ei.

Lue myös: Ottiko Selena Gomez silikonit? Fanien huomio kiinnittyi suureen rintavarustukseen

Lähteet: Women’s Health Magazin

              Sairaalakl.fi

Kilpailut

Uusimmat