Kuva: Shutterstock

Onko niskasi tai selkäsi usein kipeä? Asiantuntija suosittelee nerokasta kotihoitoa

18.02.2019 17:30 - Senni Loikala

Saatat huomaamattasi suosia toista puolta kehossasi, ja kun tämä korjataan, saattavat krooniset kivut kiropraktikko Rudy Gerhmanin mukaan helpottua.

Suositulla mindbodygreen-sivustolla kerrotaan yllättävästä tavasta, jonka tarkoituksena helpottaa kroonista kipua. Tavasta kertoo kiropraktikko Rudy Gerhman ja tapaa on mahdollista kokeilla esimerkiksi, jos niska tai selkä on usein kipeä.

Tapa on kaksivaiheinen. Aluksi Gerhman suosittelee, että tulet tietoiseksi luontaisista asennoistasi. Kun istut, laitatko esimerkiksi vasemman jalkasi oikean reitesi alle ja nojaat pöytään vasemmalla kyynärpäälläsi? Usein ihmiset suosivat toista puolta, ja tämä voi osaltaan altistaa krooniselle kivulle.

Toisessa vaiheessa tarkoituksena on, että alat suosia tietoisesti sitä puolta kehostasi, jota et muutoin käyttäisi. Aiempaa esimerkkiä hyödyntäen, laita istuessasi oikea jalkasi vasemman reitesi alle ja nojaa pöytään oikealla kyynärpäälläsi, jos olet aiemmin tehnyt päinvastoin.

Kiropraktikko Rudy Gerhman suosittelee jopa, että käyttäisit puhelintasi toisella kädellä kuin yleensä. Kanna laukkua toisella olkapäällä kuin yleensä. Siirrä työpöydälläsi olevat tavarat ja tarvikkeet toiselle puolelle kuin missä ne yleensä ovat. Jos olet tottunut pureskelemaan ruoan vain toisella puolella purukalustoasi, vaihda tietoisesti puolta.

Vasta, kun olet tottunut käyttämään myös toista puolta kehostasi ja mahdolliset kehon epäsymmetriasta johtuvat lihasheikkoudet ovat tasoittuneet, keskity käyttämään tasapuolisesti molempia puolia kehostasi.

Kannattaa toki muistaa, että tavat helpottaa kroonista kipua voivat olla yksilöllisiä. Omaan tilanteeseensa sopivaa apua kannattaa hakea lääkäristä.

Lue myös: Taltuta selkäkipu nopeasti - vain kaksi venyttävää liikettä riittää

Lue myös: Mistä johtuu äkillinen kipu navassa? Ilkeä tunne voi olla merkki vakavammasta

Lue myös: Särkeekö? Näiden kipujen kanssa ei kannata leikkiä

Lähde: mindbodygreen

Kilpailut

Uusimmat