Kuva: Shutterstock

3 yllättävää herkkua, joiden nimeen terveysintoilijat vannovat

06.04.2019 23:15 - Karoliina Kotala

Monella perinteisellä herkulla on huono maine. Tuorein tieto kuitenkin kumoaa uskomukset.

Monen suosikkieväisiin kuuluu ruokia, joilla on huono maine aivan turhaan. Tutkijat ovat nimittäin saaneet uutta tietoa yleisistä herkuista, jotka kannattaakin pitää osana ruokavaliota:

Popkornit

Popparit ovat varsinainen klassikkoherkku eivätkä ne suinkaan ole pahimmasta päästä terveydenkään kannalta. Tutkijat ovat nimittäin todenneet, että popkornit sisältävät enemmän terveyttä edistäviä polyfenoleita kuin useat hedelmät, kun ne nautittiin hyvien rasvojen kanssa. Vaihda siis voin makuiset popparit tavallisiin, valmista ne itse pannulla ja lorauta sekaan tilkka oliiviöljyä ja suolaa.

Pasta

Moni linjojaan tarkkaileva välttelee nauttimasta pastaa päivittäin. Tuoreessa tutkimuksessa kuitenkin huomattiin, että säännöllisesti pastaa nauttivien painoindeksi oli alhaisempi. Paras tapa nauttia pasta on keittää se ensin ja antaa sitten jäähtyä ennen nauttimista, siten sen terveyshyödyt tulevat paremmin hyödynnettyä.

Peruna

Monikäyttöinen peruna on paitsi erittäin edullinen, niin myös terveellinen eväs. Se on muun muassa täynnä kuitua, kaliumia, B6- ja C-vitamiinia.

Lue myös: Viinipullon juominen vastaa kymmentä tupakkaa - tutkijoilla asiaa alkoholin kohtuukäyttäjille

Kilpailut

Uusimmat