Kuva: Shutterstock

Milloin alkoholin juominen tulisi ehdottomasti jättää väliin? Katso paljastavat oireet

12.04.2019 19:45 - Emmi Moilanen

Erilaiset vatsavaivat ovat merkki siitä, että drinkit olisi hyvä jättää juomatta.

Olemme aiemmin uutisoineet pinttyneistä krapulamyyteistä, jotka eivät kaikesta huolimatta pidä paikkaansa. Pääset lukemaan uutisen tästä.

Vaikka tanssijalkaa vipattaisi ja ilta baarissa tuntuisi houkuttelevalta ajatukselta, on myös tilanteita, jolloin mielihalua on parempi vastustaa. Esimerkiksi flunssassa tai huonosti nukutun yön jälkeen alkoholin nauttiminen voi pahentaa väsymystä vain entisestään.

Bustle-sivusto selvitti asiantuntijoiden avulla, mitkä muut seikat paljastavat sen, että illan viinilasillinen tai baari-ilta tulisi jättää väliin. Tiedätkö, millaisissa tilanteissa tulisi kuunnella tarkemmin omaa kehoaan?

Sinulla ummetus

Kun vatsa on kovalla, on ensiarvoisen tärkeää muistaa juoda riittävästi vettä. Alkoholi puolestaan voi voimistaa ummetuksen oireita ja aiheuttaa epämukavaa turvotusta.

- Nukkuessamme keho kuluttaa yön aikana noin 1-2 litraa vettä. Jos menet nukkumaan muutaman drinkin jälkeen nestehukasta kärsivänä, aamuinen päänsärky ja vatsaoireet ovat todennäköisesti voimakkaampia, ravitsemusterapeutti Liz Wyosnick kertoo.

Jos ennen baari-iltaa huomaat ummetuksen oireita, alkoholiannosten kurkkuun kumoamista kannattaa harkita uudemman kerran.

Piinaava päänsärky

Jyskyttävä tunne päässä on usein railakkaan juhlaillan seurausta. Päänsärky aiheutuukin usein runsaan alkoholin nauttimisen jälkeisestä nestehukasta. Jos siis tunnet jo etukäteen kivun tykyttävän ohimoillasi, on hyvä jättää iltariennot väliin tai juhlia alkoholittomien drinkkien voimin.

Ripuli

Kun vatsa tuntuu löysältä, alkoholin juominen on parempi jättää väliin.

- Ehkä välittömin seuraus alkoholin juomisesta voi olla ripuli. Jos vatsasi kestää huonosti alkoholia, todennäköistä on, että saat juosta illan aikana vessanpöntölle ainakin kerran tai kaksi, ravitsemusterapeutti Lisa Richards kertoo.

- Tämä on merkki siitä, että vatsan toimintasi ei ole tasapainossa ja sinun tulisi rajoittaa alkoholin nauttimista, hän jatkaa.

Myös ilman kertyminen vatsaan ja ilmavaivat ovat merkki siitä, että alkoholin juominen voi pahentaa turvotusta.

Lue myös: Onko alkoholilla liian suuri rooli parisuhteessasi? 5 hälytysmerkkiä paljastaa

Lue myös: Näyttelijäkaunotar jätti alkoholin - yksi asia sai hänet muuttamaan tapansa

Lue myös: Juotko alkoholia kumppanisi kanssa yhdessä? Se kertoo onnellisuudesta

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat