Kuva: Shutterstock

Raskaus muuttaa odottavan äidin ihon kuntoa – 4 muutosta, jotka ilmaantuvat odotusaikana

21.05.2019 13:15 - Emmi Moilanen

Tummat läiskät kasvoilla voivat olla seurausta raskausajasta.

Raskaus tuo monenlaisia muutoksia naisen elämään. Alkuraskaudesta useat kärsivät aamupahoinvoinnista ja jotkut tietyt hajut saattavat ällöttää. Loppuraskaudesta tavallisia vaivoja ovat turvotus ja erilaiset kolotukset kehossa.

Pure Wow -sivusto haastatteli Omnia M. Samra-Latif Estafania, joka kertoi, millaisia muutoksia raskaus voi aiheuttaa äidin ihon hyvinvoinnissa.

1. Ihosi hehkuu tavallista enemmän

- Raskaus voimistaa verenkiertoa noin 50 prosentilla. Tästä syystä keho tuottaa enemmän hormoneja, jotka voimistavat ihon öljyn tuotantoa, Estafan kertoo.

- Voimistunut verenkierto yhdistettynä öljyisyyteen saa aikaan hehkuvan hipiän, hän jatkaa.

2. Tummat alueet kasvoilla ja kaulalla

Vaikka iho hehkuu raskauden aikana kauniisti, hormoneilla on myös kääntöpuolensa.

- Ne saattavat voimistaa myös melaniinin tuotantoa, joka ilmenee tummina läiskinä poskien, nenän ja otsan iholla, Estafan selittää.

Jos kasvojen ihon sävy muuttuu epätasaiseksi raskauden aikaan, yleensä syytä huoleen ei kuitenkaan ole. Pure Wow:n artikkelissa muistutetaan, että yleensä läiskät häviävät synnytyksen jälkeen.

3. Voimistunut kutina

Raskauden loppuvaiheessa on tavallista, että vatsan venynyt iho alkaa kutista normaalia voimakkaammin. Tässä vaiheessa on erityisen tärkeää pitää huolta ihon riittävästä kosteutuksesta rasvan tai jopa öljyjen avulla. Tämä voi ehkäistä myös raskausarpien muodostumista.

4. Suonikohjut

Raskausajan voimistama verenkierto voi aiheuttaa myös normaalia kovempaa painetta verisuoniin. Tämä näkyy erityisesti jaloissa, jolloin turvotus ja suonikohjut ovat mahdollisia. Paras keino kohjujen ehkäisemiseksi on pysyä aktiivisena kevyen liikunnan avulla. Myös tukisukat voivat tuntua raskausajan turvotuksesta kärsivästä mukavalta.

Lue myös: 10 tapaa paljastaa raskaus - katso julkkisten suloiset esimerkit

Lue myös: Raskaana oleminen kielletty, tiukka pituusrajoitus... - Kaasot paljastavat kauhukokemuksensa häistä

Lue myös: Jessica Simpsonin moka herättää hilpeyttä somessa: 'Kun olet raskaana, älä nojaa wc-pöntöllä taakse'

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat