Kuva: Shutterstock

Yritätkö polttaa rasvaa vyötäröltä? Vatsalihastreeniä tulisi tehdä vain muutamien minuuttien ajan

20.06.2019 13:15 - Emmi Moilanen

Rasva palaa tehokkaimmin kun treenaat niin kuntosalilla kuin vaikkapa lenkkipolullakin.

Painoa pudottaessa terveellisen ruokavalion lisäksi kehoa muokkaa säännöllinen liikunta. Dieetillä ollessa lihaskuntotreenin ja aerobisten liikuntasuoritusten yhdistelmä on otollisin keskivartalon rasvanpolton kannalta. Tämän toteaa Popsugar-sivuston haastattelema liikuntaneuvoja Tom Holland.

Mies paljastaa myös, että kapeammasta vyötäröstä haaveilevan ei kannata keskittyä kuntosalitreenissään pelkästään vatsalihasliikkeiden tekemiseen. Yllättävää kyllä, vatsan treenaamiseen kulutettava aika voi olla huomattavasti lyhyempi, mitä useimmat meistä tulevat ajatelleeksi.

- Kuluta vain kymmenen prosenttia treeniajastasi vatsalihastreeniin, Holland ohjeistaa.

Tämä tarkoittaa sitä, että vatsalihasliikkeet vievät tunnin mittaisesta treenistä vain viidestä kuuteen minuuttiin. Puolen tunnin suorituksen aikana puolestaan treenaat vatsoja kolmesta neljään minuuttiin.

- Vatsalihasliikkeet vahvistavat kyllä keskivartaloasi, mutta jos päätavoite on polttaa rasvaa keskivartalon alueelta, treeniaikaa pitää jakaa myös muihin tarkoituksiin, Holland jatkaa.

Hän muistuttaa, että mitä enemmän kulutat aikaa vatsalihasliikkeiden tekemiseen, sitä todennäköisemmin sinulle jää vähemmän aikaa aerobiselle treenille – joka on myös hyvin tärkeä elementti rasvanpolton kannalta.

Erinomaista aerobista liikuntaa laihduttajalle ovat esimerkiksi kävelylenkit, juoksu ja pyöräily.

Lue myös: Eikö juoksulenkki huvita? 4 hyvää syytä vaihtaa treeni kävelyyn

Lue myös: Ikäsi määrittää, miten sinun kannattaa syödä ja treenata - katso

Lue myös: Milloin treeni rasittaa kehoa enemmän kuin pitäisi? Hälytysmerkit, jotka jokaisen tulisi tunnistaa

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat