Kuva: Shutterstock

Ahdistaako töihinpaluu? 3 keinoa välttää työstressiä

10.08.2019 21:15 - Karoliina Kotala

Kesäloma alkaa suurimmalla osalla suomalaisista olla jo takana päin. Jos töihinpaluu ahdistaa, kannattaa omia stressitasoja tarkkailla.

Jos paluu takaisin töihin loman jälkeen aiheuttaa lievää ahdistusta, ei ole vielä syytä huolestua. Pahimmillaan töissä voi kuitenkin uupua täysin ja silloin töihin paluu ei taatusti houkuta yhtään. Työstressillä voi olla terveydelle erittäin haitallisia seurauksia, joten jos työ alkaa viedä liikaa voimavaroja, kannattaa asiaan puuttua nopeasti.

Alla kolme keinoa välttää työstressiä:

Puhu

Tuntemuksista kannattaa puhua esimiehelle, hänen työhönsä kuuluu puuttua asiaan. Jos et uskalla puhua asiasta esimiehellesi, käänny työterveyden puoleen. Tärkeää on kuitenkin, että puhut asiasta jollekin etkä jää asian kanssa yksin.

Löydä tasapaino

Älä anna työstä tulla koko elämää, vaan nauti vapaa-ajasta ja jätä aikaa asioille, joista nautit. Harrasta, tapaa ihmisiä ja irtaudu töistä ajoissa. Harrasta liikuntaa, sillä se tekee myös psyykeelle hyvää.

Pysähdy arvioimaan

Jos tuntuu, että kiire vie mukanaan, pysähdy arvioimaan työtehtäviäsi ja vointiasi; voitko itse vaikuttaa tehtäviisi, kuormittaako jokin tehtävä liikaa? Kun huomaat ajoissa kasvavan stressin, osaat myös ajoissa puuttua tilanteeseen.

Lähteet: Avainapteekit

              www.ttl.fi

Lue myös: Mikä olisi sopivin uravalinta sinulle? Tähtimerkkisi paljastaa työn, jossa pääset loistamaan

Kilpailut

Uusimmat