Kuva: Shutterstock

Eivätkö kyntesi kasva yrityksistä huolimatta millään? Täsmävinkit, joiden avulla hoidat kynsistä vahvat

29.08.2019 08:15 - Emmi Moilanen

Kasvatusvaiheessa kynsiä ei tulisi rasittaa liikaa esimerkiksi repimisellä tai rakennekynsillä.

Olemme aikaisemmin uutisoineet ruuista, jotka tulisi ottaa osaksi ruokavaliota silloin, kun haaveena ovat pitkät ja vahvat kynnet. Pääset lukemaan artikkelin tästä.

Aina kynnet eivät kuitenkaan yrityksistä huolimatta kasva, jolloin vika voi löytyä jopa pienistä ja huomaamatta tapahtuvista tavoistasi. Bustle-sivusto kokosi yhteen parhaimmat vinkit, joiden avulla edistät kynsien kasvamista vahvoina ja terveinä.

1. Pidä kätesi kosteutettuna

Pitkistä kynsistä haaveillessa on tärkeää pitää hyvää huolta käsien ja kynsien kosteutuksesta erilaisten rasvojen ja öljyjen avulla.

- Kynsinauhaöljy pitää kynsinauhat terveinä, joka puolestaan edistää myös terveen kynnen kasvua, kynsiteknikko Lauren Michelle Pires toteaa.

2. Muista, että vähemmän on enemmän

Voimakkaat kemikaalit, jatkuva tekokynsien pitäminen tai kynsien repiminen sekä pureskelu ovat kaikki seikkoja, jotka tekevät hallaa kynnen kasvulle.

Jätä siis hetkeksi voimakkaat kosmetiikkatuotteet ja kynsien pureskeleminen rauhaan, ja keskity hellimään käsiäsi kosteuttavilla tuotteilla, muistuttaa ihotautilääkäri Marsha Gordon.

3. Helli kynsien kuntoa myös sisältäpäin

Vaikka hoidat kynsiä huolellisesti ulkoa päin, muista, että myös tasapainoisella ruokavaliolla voi olla vaikutuksensa kynnen kasvuun. Ihotautilääkäri Chris G. Adigun listaa, että proteiinit, biotiini, sinkki ja rauta ovat niitä ravintoaineita, jotka hellivät kynnen kasvua.

4. Kokeile ravintolisää

Jos kynnet eivät tunnu monipuolisesta ja tasapainoisesta ruokavaliosta huolimatta kasvavan millään, tietyt ravintolisät saattavat toimia apuna kasvatusprosessissa. Bustlen artikkelissa vinkataan, että foolihappo, biotiini ja B-vitamiini ovat ravintolisistä sellaisia, jotka erityisesti hellivät kynnen kuntoa.

Lue myös: Jaloilta näyttävät kynnet saivat ihmiset hämmentymään - "Tämä on häiritsevää"

Lue myös: Jääkö kotona tehty manikyyri suttuiseksi? Vältä yleiset virheet ja pidä kynsilakka siistinä pitkään

Lue myös: "Todella oksettavaa" - pariskunnan hääkuva sai somessa täystyrmäyksen

Lähde: Bustle

.

Kilpailut

Uusimmat