Kuva: Shutterstock

Onko lapsesi iho kuiva? Ohjeet, joilla korjaat tilanteen

29.12.2019 19:15 - Karoliina Kotala

Monen pienen iho kuivuu talvella, mutta asia on yleensä hoidettavissa oikeilla konsteilla.

Talvi koettelee monen pienen ihoa, siinä missä aikuistenkin. Kylmät säät ja kuiva sisäilma muun muassa saavat ihon kuivumaan, kutiamaan ja hilseilemään. Alla asiantuntijan ohjeet, joilla hoidat ihoa, olipa kyseessä sitten vauva tai isompi lapsi:

Rasvaa säännöllisesti

Ihoa kannattaa rasvata päivittäin ja jos iho on erittäin kuiva, voi ihon rasvata useamman kerran päivässä. Kun lapsi kylpee, taputtele iho heti kuivaksi ja rasvaa iho välittömästi. Suosi lapsen iholla paksua, kunnolla kosteuttavaa rasvaa, joka ei sisällä väriaineita tai hajusteita.

Kylpyveteen öljyä

Säännölliset kylvyt eivät nykytietämyksen mukaan pahenna ihon kuivumista, vaan voivat jopa auttaa siihen. Lisää kuitenkin jokaiseen kylpyveteen aina hiukan vauvan iholle tarkoitettua öljyä, sillä on yllättävän suuri vaikutus ihon kuivuuteen. Muista myös, ettei lapsen iho kaipaa jatkuvasti saippuointia, sillä se kuivattaa myös ihoa.

Jätä hajusteet

Pestessäsi lapsesi pyykkiä, suosi pesuaineita, jotka eivät sisällä hajusteita, sillä ne voivat ärsyttää lapsen herkkää ihoa melkoisesti. Muista myös pitää lapsen kynnet lyhyinä ja tasaisina; siten lapsi ei pääse raapiessaan rikkomaan kuivaa ihoa ja välttyy ihon tulehtumiselta.

Lähde: Good Housekeeping

Lue myös: Syyt, miksi oliiviöljy kannattaa ottaa osaksi kauneudenhoitoa - 3 helppoa niksiä

Kilpailut

Uusimmat