Kuva: Shutterstock

Tankkaa riittävästi energiaa ennen treeniä - personal trainerit vinkkaavat omat välipalasuosikkinsa

29.12.2020 17:15 - Emmi Moilanen

Puuro on erinomainen vaihtoehto myös välipalana.

Monipuolinen ruokavalio ja säännöllinen ateriarytmi takaavat sen, että energiaa riittää päivän askareiden lisäksi myös treeniin ja liikuntaan. Hieman ennen treeniä nautittava ateria tai välipala kannattaakin koostaa oikein, jotta liikunnasta saa parhaimman mahdollisen hyödyn irti.

Popsugar kokosi yhteen välipalat, joita liikunta-alan ammattilaiset suosivat itse ennen urheilusuoritukseen ryhtymistä. Pääset katsomaan vinkit alta.

Puuro erilaisilla lisukkeilla

Personal trainer Keaira LaShae suosii puuroateriaa erityisesti ennen kovia treenejä. Hän vinkkaa, että annokseen voi halutessaan lisätä myös hieman proteiinijauhetta.

- Annos on maukas, se sisältää hyviä hiilihydraatteja ja antaa paljon energiaa treeniin. Proteiini ruokkii lihaksia, ja pitää myös nälän tunteen loitolla.

LaShae syö ruuan noin puoli tuntia ennen treeniä, jotta annos ehtii sulaa riittävästi eikä treenaamaan tarvitse lähteä täydellä vatsalla.

Myös personal trainer Dave Schenk suosii puuroa ennen treeniä. Hän puolestaan lisää annokseensa mustikoita ja makeuttamatonta mantelimaitoa, sekä nauttii puuron kyljessä myös kolmesta kananmunasta tehdyn munakokkelin.

Avokadoleipä hampunsiemenillä

Personal trainer Mike Curry syö ennen treeniä paahtoleipää avokadolla, jonka päälle on ripotellut vielä rouhittuja hampunsiemeniä. Annos antaa pitkäkestoista energiaa niin kuntosalitreeniin kuin pitkälle kävelylenkillekin.

- Ruoka on maukas ja sisältää hiilihydraatteja ja hyviä rasvoja, sekä hieman proteiinia, Curry tiivistää.

Raikas hedelmä

Jos treenisi on kevyt ja olet syönyt jo aikaisemmin hyvin, pelkkä hedelmä voi riittää energian lähteenä juuri ennen suoritusta. Personal trainer Paul Bamba suosiikin tätä vaihtoehtoa ennen lyhyttä treeniä.

- Kuten muussakin liikunnassa, kokeile erilaisia tapoja ja selvitä, mikä toimii parhaiten sinun kropallesi, Bamba muistuttaa.

Lue myös: Neljän minuutin treeni nostaa hien pintaan - katso valmentajan ohjevideo

Lue myös: Pyhien jälkeen arkiruoka maistuu: Herkulliset lihapullat syntyvät pienellä vaivalla

Lue myös: Tehotreeni seinää hyväksi käyttäen - aikaa kuluu vain kymmenen minuuttia

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat