Kuva: Shutterstock

Huonoimmat hetket, jolloin sinun ei pitäisi koskaan katsoa puhelintasi –  ethän sorru?

10.06.2018 17:15 - Senja Rapila

Asiantuntijoiden mukaan puhelimen jatkuva räpeltäminen on varma keino tappaa oma tuotteliaisuus päivän aikana.

Pelkästään amerikkalaiset katsovat tänä päivänä puhelintaan keskimäärin 12 minuutin välein. Voi olla, että suomalaiset ovat jo hiljalleen ajautuneet samaan kategoriaan. Asiantuntijoiden mukaan puhelimen jatkuva räpeltäminen on varma keino tappaa oma tuotteliaisuus päivän aikana.

Vaikka on epärealistista ajatella, että puhelinta voisi vältellä koko päivän, varsinkin kiireisessä työssä, voit silti löytää tasapainon puhelimen ja työn välillä. Huffington Post on listannut hetkiä, jolloin sinun ei ainakaan tulisi katsoa puhelintasi, jos haluat päivän mittaan olla tuottelias.

1. Ensimmäisenä aamulla

Puhelimen selaaminen heti heräämisen jälkeen voi houkutella, mutta niin ei kannata tehdä. Asiantuntijat kertovat, että tämä on varma tuotteliaisuuden musertaja. Tämä voi nopeasti uuvuttaa sinut, koska sosiaalinen media pursuaa uutisia ja uutta tietoa.

2. Ennen töihin lähtöä

Juokset suihkuun, huitaset aamupalan naamaan ja kiirehdit autoon, jotta kerkeät töihin ajoissa. Jos pysähdyt aamulla hetkeksi katsomaan puhelinta, voi se sekoittaa pakkaa ja aiheuttaa myöhästymisesi. Jos katsot aamuisin sähköpostisi, ehkä ne on syytä jättää vasta työpaikalle.

3. Kokouksen aikana

Jos erehdyt katsomaan puhelintasi kokouksen aikana tai työlounaalla, voi se olla suuri virhe. Tässä saatat ajatella, että voit hoitaa pari asiaa samanaikaisesti. Oli kyse sitten lapsen viestiin vastaamisesta tai työsähköpostin hoitamisesta. Jos käytät puhelintasi toisen ihmisen läsnä ollessa, saat hänet tuntemaan olonsa arvottomaksi. Sinulta menee myös ohi moni tärkeä osa keskustelusta, jos et keskity siihen täysin.

Muista, että henkilöllä, joka yrittää tehdä monta asiaa samaan aikaan, kestää puolet pidempään saada työt valmiiksi, ja hän tekee myös 50 prosenttia varmemmin enemmän virheitä, asiantuntijat muistuttavat.

4. Puhelun aikana

Monissa työpaikoissa työpuheluja saatetaan käydä useita päivän mittaan, joten voi olla helppo ajautua katsomaan työsähköposteja tai viestejä puhelun aikana. Tämä voi kuitenkin aiheuttaa sen, että et huomaa keskustelun tärkeitä yksityiskohtia. Ja saatat joutua vaivaannuttavaan tilanteeseen, jos huomaat, ettet ole kuunnellut toisen osapuolen asiaa laisinkaan.

5. Verkostoitumisen aikana

Olet varmasti mennyt tapahtumaan tai koulutukseen osaksi sen takia, että voit tutustua muihin alan ammattilaisiin ja verkostoitua. Älä siis käytä aikaasi puhelimen selaamiseen ainakaan siellä.

6. Vaikean tehtävän aikana

Silloin jos käsilläsi on poikkeuksellisen vaativa ja haastava projekti, viimeisin asia on katsoa puhelinta. Puhelimen selaaminen katkaisee ajatusvirran ja luovuuden, etkä enää pysty keskittymään asiaan samalla tavalla. Seuraavaksi joudut aloittamaan alusta omien ajatuksiesi kanssa. Laita puhelimesi mieluummin äänettömälle, jotta se ei häiritse sinua.

7. Työajan ulkopuolella

Vaikka saatat ajatella, että pomosi ja asiakkaasi arvostavat sitä, että vastaat heille myös työajan ulkopuolella, ei se tee ainakaan sinulle yhtään hyvää. Muista ottaa itsellesi omaa aikaa työn ulkopuolelle, jotta työstressi ei kasaannu myös vapaille hetkille.

8. Lukemisen aikana

Olipa kyseessä artikkeli tai kirja, puhelimen katsominen katkaisee keskittymisen ja ajatuksen virran.

9. Ennen nukkumaanmenoa

Puhelin ja uni eivät kulje käsi kädessä. Jos selailet puhelintasi ennen nukkumaanmenoa, vaikuttaa se nukahtamiseesi ja unenlaatuusi. Tämä aiheuttaa unettomia öitä ja väsymystä töissä.

10. Keskellä yötä

Jos heräät keskellä yötä etkä saa enää unta, saatat ajatella tekeväsi muutaman työjutun puhelimella tai ihan vain selailevasi Facebookia. Tämä on suuri virhe, et nimittäin saa todennäköisesti unta enää pitkään aikaan sen jälkeen.

Lähde: Huffington Post

Lue myös: Ahdistaako tai stressaako? Asiat, jotka kannattaa löytyä käsilaukusta ikävän tilanteen varalta

Lue myös: Ethän naksauta selkääsi päivittäin - voi aiheuttaa ikäviä seurauksia

Kilpailut

Uusimmat