Kuva: All Over Press

IS: Sebastian Aho valmistautuu unelmiensa kauteen täysillä: "Edessä iso mahdollisuus"

12.08.2016 08:15 - Tiina Svensk

Ilta-Sanomien mukaan nuorella kiekkoilijalla on edessään uran haastavin kausi.

Sebastian Ahon kesä on mennyt treenatessa, sillä lihasmassaa täytyy lisätä. 19-vuotias Aho kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa pitäneensä MM-kisojen jälkeen 1-2 totaalista lepoa. Sen pidemmäksi aikaa nuorukainen ei malttanut jäädä paikoilleen, vaan kuntoa pidettiin yllä mielekkäällä tavalla. Sen jälkeen onkin menty paljon kovempaa.

Työpäivät venyvät toisinaan pitkiksi

Aho kertoo Ilta-Sanomille treenanneensa koko kesän ajan noin kahdeksan kertaa viikossa. Treeniohjelman pelaajalle on laatinut fysiikkavalmentaja Samppa Jaakola. Ahon mukaan suunta harjoittelussa on oikea.

- Olen vielä aika nuori jätkä, niin pakostakin sitä kehitystä tulee.

Treeniohjelmaan kuuluu muutamia sietokyvyn mitanneita päiviä, jolloin Ahon työpäivä on venähtänyt kuusituntiseksi. Punttitreenin ja 1,5 tunnin mittaisen jääharjoituksen jälkeen illalla on ollut vielä aerobista treeniä ja ylävartaloa. Suurin harppaus on valmentaja Jaakolan mukaan tapahtunut pelaajalla voimatasoissa ja lihaskestävyyden sitkeydessä.

NHL on ollut selkeä tavoite

Kovaa on treenattu, koska lähestyvä kiekkokausi on nuorelle pelaajalle suurin mahdollinen haaste. Tuore NHL-sopimus polttelee jo takataskussa, mutta ennen kauden alkua pelataan vielä jääkiekon maailmancup Pohjois-Amerikassa.

Uusi tulokas lähestyy NHL-kautta treenaamalla liigan tilannenopeutta ja vauhtia ajatellen.

- Peli vaatii enemmän luisteluvoimaa. Jalkoihin on keskitytty puntilla ja loikilla ja keskikroppaan on haettu kamppailuvoimaa, Aho kertoo Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien mukaan pelaajan päättäväisyys kertoo luonteesta. Debyyttikauttaan varten Aho on imenyt kaiken tiedon suomalaisilta NHL-konkareilta, etenkin Jussi Jokiselta. Aho on halunnut treenata kovaa, että on fyysisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa. Hänen mukaan NHL on ollut pitkään unelma ja selkeä tavoite.

- Nyt on edessä se iso mahdollisuus, Aho toteaa.

Lue myös: Sebastian Aho on Vuoden Oululainen

Lähde: Ilta-Sanomien paperiversio

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat