Kuva: AOP

Ruotsin prinssi Julianin ristiäiset katkaisevat yli 40 vuotta vanhan perinteen - kritiikkiryöppy

21.07.2021 17:45 - Roy Kokkonen

Monet olisivat halunneet nähdä prinssi Carl Philipin nuorimman pojan ristiäiset suorana lähetyksenä.

Ruotsin kuninkaallisten ristiäiset on nähty ruotsalaisessa televisiossa suorana lähetyksenä jo yli 40 vuoden ajan. Kruununprinsessa Victorian ristiäisistä alkanut perinne kuitenkin katkeaa prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian nuorimman pojan, prinssi Julianin kohdalla.

Julian syntyi 26. maaliskuuta. Hänellä on kaksi veljeä, vuonna 2016 syntynyt prinssi Alexander ja vuonna 2017 syntynyt prinssi Gabriel.

Alun perin kerrottiin, että ristiäisiä ei nähdä televisiossa lainkaan. Svenska Damtidning kuitenkin kertoo, että asiaan on tullut muutos. 14. elokuuta pidettävät ristiäiset näytetään - mutta vasta jälkikäteen.

Tilaisuudesta näytetään 45-minuuttinen kooste vasta seuraavana päivänä. Ruotsin hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren kertoo lehdelle, että se oli tarkoitus alusta lähtien.

– Muiden kuningas Kaarle XVI Kustaan lastenlasten ristiäiset on nähty suorana, mutta prinssi Juliainin ristiäisistä nähdään kooste seuraavana päivänä, Thorgren sanoo.

Lehden mukaan moni on pettynyt päätöksestä jättää suora lähetys. Toisaalta jotkut kritisoivat verorahojen käyttämistä ristiäisten kuvaamiseen ylipäänsä.

Kuningas Kaarle Kustaa teki vuonna 2019 päätöksen, jonka mukaan prinssi Carl Philipin ja prinsessa Madeleinen lapsilla ole kuninkaallisia velvollisuuksia, eikä hovi maksa heidän elinkustannuksiaan. Päätöksen taustalla oli paine pienentää verorahoilla maksettavaa hovia. 

Lue myös: Prinsessa Victoria vetoaa harvinaisen arkisilla kuvillaan: 'Miljoonilla ei ole samaa mahdollisuutta'

Lähde: Svenska Damtidning

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat