Kuva: Elmeri Elo / AOP

Harvinainen Liigan talviklassikko tekee paluun

06.03.2024 13:15 - Rebekka Silvennoinen

Yhteispanostuksen budjetti on yli miljoona euroa.

Porin Ässät ja Rauman Lukko kohtaavat kahdesti ulkojäillä Porin tekojääradalla ensi vuoden tammikuussa, kertoo Liiga tiedotteessaan. Porin tekojääradalle nousee lähes 9000 hengen katsomo. 

Taivasalla kohtaaminen on harvinaista herkkua, sillä liigatason ulkoilmaottelua ei ole Suomessa pelattu vuoden 2017 jälkeen, jolloin HIFK ja Kärpät ottelivat Helsingin Kaisaniemessä. 

Edellisen kerran Ässät ja Lukko kohtasivat toisensa ulkojäillä marraskuussa 1970 eli 54 vuotta sitten. Seuraavana kesänä Porin jäähalli sai katon Suomen mestaruuden kunniaksi. 

Ässät ja Lukko kohtaavat kahdesti 24.-25.1.2025. Talviklassikkoa varten Porin tekojääradalle rakennetaan tilapäiset katsomot lähelle pelikenttää lähes 9000 katsojalle. Tapahtumasta kantavat vastuun mkolemmat seurat yhdessä. Budjetti on yli miljoona euroa.

– Huolimatta siitä, että seurat ovat normaalisti napit vastakkain, pakkohan tämä älyttömän hyvä idea maalin on viedä. Lisätään yhteistyöllä vastakkainasettelua, kertovat Lukon toimitusjohtaja Jukka Kunnas ja Ässien toimitusjohtaja Mikael Lehtinen tiedotteessa. 

Lue myös: Wilma Murto avaa Instagramissa MM-kisojen pettymystä

Lue myös: Suosikkilajin MM-kisat järjestetään ensi kesänä Suomessa

Lue myös: Oletko kova urheilutietäjä? Vain parhaat vetävät tässä testissä täydet pisteet

Lähde: Liiga

Kilpailut

Uusimmat