Ruotsalaispaljastus: Hennes & Mauritzin mallivartalot tehty kokonaan tietokoneella

05.12.2011 11:32 - Antti Granlund

Ruotsalaislehti Aftonbladet on selvittänyt vaateketju Hennes & Mauritzin mallivartaloiden alkuperän. On käynyt ilmi, että nettikuvastossa olevien naisten vartalot on luotu kokonaan tietokoneella.

Valokuvien digitaalista käsittelyä on pidetty tavanomaisena toimintamallina niin mainoksissa kuin lehtien kansikuvissakin. Nyt asiassa onkin hämmästyttänyt se, ettei edes alkuperäisenä mallina ole käytetty oikeaa ihmistä.

- Mainoskuvissa nähty vartalo ei ole todellinen, vaan täysin virtuaalinen ja tietokoneella tehty. Otamme kuvat mallinukeista ja käsittelemme ne ihmisen näköisiksi, H&M:n tiedottaja Håcan Andersson kertoo Aftonbladetille.

Andersson puolustaa toimintatapaa huomauttamalla, että käytäntö ei koske pelkästään uimupuku- tai alusasumalleja, vaan vaateketjun kaikki kuvat toteutetaan samalla tavalla, mallin sukupuolesta ja vaattekerrasta riippumatta.

Asia kävi ilmi, kun Aftonbladet vertasi Hennes & Mauritzin katalogikuvia keskenään ja huomasi, että osa malleista oli täysin identtisiä vartalon muotoja, varjoja ja mallin asentoa myöten. Lehti teki vertailun malleista nettisivuilleen.

Suomessa asiasta kirjoitti ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lähde: Aftonbladet

Kilpailut

Uusimmat