Madventures: Tulevaisuudessa meidät aivopestään syömään hyönteisiä

14.12.2011 11:12 - Antti Granlund

Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonof julkaisivat marraskuussa massiivisen Seikkailijan Atlaksen. Maailman joka kolkassa vieraillut Rantala kertoo Iskelmän haastattelussa, minkä takia länsimaissa ahmitaan tulevaisuudessa hyönteisiä.

Madventuresin parivaljakko on julkaissut suositus tv-sarjansa lisäksi myös monta kirjaa, jotka keskittyvät poikkeuksellisen matkailun lisäksi myös eri maiden ruokakulttuuriin. Vuonna 2007 ilmestyi heidän ensimmäinen kirjansa Madventures: Kansainvälisen seikkailijan opas, ja viime vuonna julkaistiin heidän toinen kirjansa Mad Cook - Kulinaristinen seikkailukirja.

Rantalan mukaan myös länsimaisen ruokakulttuurin on muututtava tulevien vuosien tai vuosikymmenten aikana.

- Yllättävä tieto itselleni oli se, että esimerkiksi Saharan etelänpuoleisessa Afrikassa ihmiset proteiinintarpeesta kaksi kolmasosaa on tyydytettävä hyönteisillä. Veikkaan, että tulevaisuudessa esimerkiksi ilmastonmuutoksen ja  väestönräjähdyksen takia iso raha joutuu keksimään uusia keinoja bisneksen pitämisestä elossa. Eiköhän meidätkin markkinoinnilla jossain vaiheessa aivopestä syömään hyönteismatskua, nimittäin sitä on kohta pakko syödä. Muuten ruoka ei riitä, Rantala kertoo.

Madventuresin tuoreeseen Seikkailijan Atlakseen on koottu matkailijan kannalta olennaiset tiedot maailman jokaisesta maasta. Teos tarjoaa yli 100 matkavinkkiä ja -reittiä sellaisiin paikkoihin ja aktiviteetteihin, joihin muut matkaoppaat eivät osaa tai uskalla neuvoa.

Kilpailut

Uusimmat