EHYT: Olvi myy uutuuslonkeroa kannabismielikuvilla

04.05.2012 15:20 - Antti Granlund

Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry:n mielestä Olvi yhdistää sloganillaan vitsikkäästi uutuuslonkeron kannabikseen.

Olvi mainostaa uutta Leguana-lonkeroaan mainoslauseella "Legualize!" Slogan viittaa kannabiksen laillistamisen puolesta käytettyyn sanontaan Legalize.

EHYT ry huomauttaa, että kun Leguana-lonkeron sloganin "legualize!" kirjoittaa vaikkapa Googleen, saa tarjolle tietoa lonkerosta mutta myös melkoisen määrän aineistoa kannabiksesta. Legalize it tunnetaan myös Peter Toshin reggaeklassikkona, jossa vaaditaan kannabiksen vapauttamista.

STM:ssä on valmisteltu lakiesitystä, jossa alkoholin mielikuvamainonta kiellettäisiin samaan tapaan kuin Ranskassa. Lakiesitys on parhaillaan lausuntokierroksella. Alkoholiteollisuus on vastustanut jyrkästi mielikuvamainonnan kieltoa ja vakuuttanut, että alan oma itsesääntely riittää mainonnan ylilyöntien estämiseen.

EHYT ry:n mielestä Olvin mainoskampanja on esimerkki siitä, miksi lainsäädäntömuutoksia tarvitaan.

Olvi myy uutta lonkeroaan seuraavalla tekstillä.

"Liehittelevän lumoava Leguanalonkero on saapunut Suomeen! Makunystyröitä hivelevää eksoottista juomaa pitää maistaa, ennen kuin selviää millaisen maun Leguana sisälleen kätkee. Raikas hedelmäinen lonkero on pakattu tölkkiin, jota koristaa Leguana-lisko. Laittamalla useamman tölkin rinnatusten voit nähdä Leguanan silmiesi edessä koko komeudessaan. LEGUALIZE!"

Kilpailut

Uusimmat