Tutkimus: tekstiviesti paljastaa totuuden

19.05.2012 19:20 -

Michiganin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan ihmiset vastaavat sekä yleisluontoisiin että henkilökohtaisiin kysymyksiin rehellisimmin tekstiviestillä.  

Tuoreen yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan ihmiset vastaavat kysymyksiin rehellisemmin tekstiviestillä kuin puhelinhaastattelussa. Tutkijoiden mukaan ihmiset paljastavat myös henkilökohtaiset asiansa mieluiten tekstiviestillä.

Tutkijat soittivat ja lähettivät tekstiviestejä kuudellesadalle iPhonen käyttäjälle ja selvittivät, vastasivatko he samoihin kysymyksiin eri tavalla tekstiviestillä ja puhelimitse. Vastausten vertailu osoitti ihmisten vastaavan sekä yleisluontoisiin että henkilökohtaisiin kysymyksiin totuudenmukaisimmin tekstiviestillä. Tutkimuksessa mukana olleen henkilön mukaan tämä johtuu siitä, että tekstiviestit vähentävät ihmisten tarvetta antaa itsestään paras mahdollinen kuva.

Mielenkiintoista oli se, että ihmiset näyttivät vastaavan tutkijoiden kysymyksiin rehellisemmin tekstiviestillä myös sellaisissa tilanteissa, jossa he olivat kiireisiä ja suorittivat samalla muita tehtäviä. Tutkimus julkistettiin American Association for Public Opinion Research -järjestön kokouksessa Orlandossa.

Lähde: HS

Kilpailut

Uusimmat