Mysteeri Tampereella: Kuka vei sadat lemmenlukot?

12.06.2012 13:01 - Antti Granlund

Tampereella ihmetellään tapausta, jossa joku on käynyt irrottamassa satoja ns. lemmenlukkoja sillan kaiteesta. Kaupunki kieltää poistaneensa lukot.

Lemmenlukko tai rakkauslukko on riippulukko, joka kiinnitetään sillan kaiteeseen symboloimaan rakkauden kestävyyttä. Ne ovat suosittuja etenkin Keski-Euroopassa, mutta tapa on yleistynyt myös Suomessa. Lukkoon kaiverretaan yleensä parin nimet tai nimikirjaimet ja vuosiluku, minkä jälkeen lukko ripustetaan sillan kaiteeseen ja avain heitetään veteen.

Tampereella lemmenlukkoja on kiinnitetty pääosin Tammerkosken yläjuoksulla sijaitsevalle Patosillalle, jonka sadat lukot on nyt joku sahannut irti. Lukkoja on myös muiden siltojen kaiteissa, mutta vähemmän. Tiistai-iltapäivänä joitakin lukkoja oli muun muassa Kehräsaaren sillan kaiteissa.

Asiasta ensimmäisenä kertoneen Yle Tampereen mukaan Tampereen kaupunki ei ole suursiivouksen takana, vaan se on päin vastoin tehnyt päätöksen, jonka mukaan Patosillalla lukkoja saa olla. Asiaan on jopa pormestarin lupa. Muilta silloilta lukkoja on silloin tällöin siivottu pois ruostumisvaaran vuoksi.

Kysymys kuuluukin, kuka lukot on poistanut ja miksi?

Lähde: Yle

Kilpailut

Uusimmat