Marilyn Monroen kuolemasta 50 vuotta

05.08.2012 09:30 -

Elokuvatähti Marilyn Monroen kuolemasta tulee tänään kuluneeksi 50 vuotta. Monroe menehtyi vain 36-vuotiaana Los Angelesissa 5. elokuuta 1962.

Marilyn Monroen syntymänimi oli Norma Jeane Mortenson, mutta hänet kastettiin Norma Jeane Bakeriksi. Hän otti taiteilijanimekseen Marilyn Monroen vuonna 1946 ja virallisti sen oikeaksi nimekseen vuonna 1956. Monroe on kaikkien aikojen tunnetuimpia filmitähtiä ja yksi aikansa suurimmista seksisymboleista. Marilynin komediennen kykyjä ylistettiin muun muassa elokuvissa Herrat pitävät vaaleaveriköistä, Kuinka miljonääri naidaan, Piukat paikat ja Kesäleski.

Marilyn Monroen kuolema nuorena, 36-vuotiaana, teki hänestä kuolemattoman ikonin, jonka muisto ei ole kadonnut vuosikymmenten aikana. Hollywoodin vaaleaverikön suosion sanotaan perustuvan lämpöön, sympatiaan ja huumoriin. Ehkä juuri siksi myös naiskatsojat ovat aina pitäneet valkokankaan blondista. Marilynin suosiosta todistaa myös se, että hänestä on kirjoitettu enemmän kirjoja kuin kenestäkään toisesta elokuvatähdestä. Marilyn-kirjoja on ilmestynyt yli 200 kappaletta.

Monroe löydettiin kotoaan kuolleena 5. elokuuta 1962. Virallinen kuolinsyy on lääkkeiden yliannostus, Tähden kuoleman ympärillä on leijunut epäilyn pilviä jo vuosikymmenten ajan, eivätkä vuoden 1962 tapahtumat ole jääneet unholaan. Tähden kuolemaa on epäilty välillä itsemurhaksi, välillä vahingoksi ja välillä henkirikokseksi. Oli kuolinsyy mikä tahansa, tähti on poissa, mutta legenda elää ikuisesti.

Lähteet: Wikipedia, MTV3, Kaleva

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat