Uusi Mustamakkara -kirja tuo Tampereen nimikkoruoan tähän päivään

05.09.2012 07:21 - Antti Granlund

Chef Santerin ja valokuvaaja Anna-Liisa Nikuksen lokakuussa ilmestyvä ruokakirja Uusi Mustamakkara lupaa esitellä tamperelaisen gastronomian kulmakiven uudella tavalla.

Mustamakkara ei ole kohta enää entisensä. Tampere-päivänä 1. lokakuuta ilmestyvä kirja on Santeri Vuosaran ja Anna-Liisa Nikuksen kunnianosoitus hämäläiselle perinneruoalle. Kirjasta luvataan ennakkoluulotonta ja rajojaa rikkovaa.

Tekijöiden tavoitteena on tuoda perinteet tähän päivään sekä tarjota innoitusta ja silmanruokaa pilke silmäkulmassa, mutta ehdottoman tosissaan. Tällä hetkellä kirjasta ei ole julkaistu muuta kuin kansikuva, mutta sille eilen perustetulla Facebook-sivulla luvataan paljon erilaisia tapahtumia aiheeseen liittyen.

Mustaamakkaraa tiedetään valmistetun jo 1500-luvulla. Aikanaan Tampereella sitä myytiin nimellä Kuuma sian verimakkara. Kun nimestä luovuttiin 1980-luvulla, ruoan suosio nousi.

Ruoka on saanut myös kansainvälistä huomiota. Tuoreimpana tapauksena maailman tunnetuimpiin kokkeihin lukeutuva Anthony Bourdain nautti sitä No Reservations -ohjelmansa Suomi-jaksossa.

 

Kilpailut

Uusimmat