Arttu Wiskari rallimuistostaan: "Toni Gardemeisterillakin oli kuset housussa!"

20.11.2012 14:24 - Antti Granlund

Iskelmää Top Gear Live -stunttikisassa edustava Arttu Wiskari kertoo Iskelmän haastattelussa pahimmasta rallimuistostaan.

Top Gear Live-moottorishow saapuu Suomeen perjantaina. Tunnelmiin virittäydytään jo tiistaina, kun suomalaisjulkkikset ottavat toisistaan mittaa Top Gear Live –stuntkisassa.

 Kisahaasteena on kilpailla nopeimmasta ajasta neljän donitsin tekemisessä. Tarkoitus on pyörittää Mercedes C63 AMG-mallista superautoa neljä kertaa akselinsa ympäri mahdollisimman nopeasti, renkaat sauhuten ja keulan pysyessä paikoillaan. Laulaja Arttu Wiskari ei ole kisassa ensimmäistä kertaa pappia kyydissä.

- Olen ajanut aikaisemmin rallia ja donitsejakin on tullut pyöriteltyä, ei tosin millään supermersulla, mutta aion pitää Iskelmän lippua korkealla, ehdottomasti, Wiskari kertoo.

Ralliharrastuksen parissa kaikki ei ole kuitenkaan mennyt Wiskarilla niin kuin hän on etukäteen suunnitellut.

- Pahin muistoni on se, kun olimme harjoittelemassa rallikuski Toni Gardemeisterin kanssa. Tulin liian kovaa ja vähän huonossa kulmassa mutkaan ja olimme ajaa ojaan. Gardemeister oli siinä etupenkillä vieressä ja hän oli juuri nykäisemässä käsijarrusta, ettemme ajaisi puita päin.

- Painoin vain kaasua ja vetäsin auton ylös, mutta siinä oli Gardemeisterillakin kuset housussa. En ollut ajanut tarpeeksi ja halusin näyttää vanhalle WRC-kuskille, miten homma hoidetaan. Ja reisillehän se meni, Wiskari muistelee.

Muina kilpailijoina illalla nähdään Jussi Heikelä, Viivi Pumpanen, Sedu Koskinen, Jussi Halli ja Arttu Harkki. Stuntkisa on osa 23.-25.11.2012 järjestettävää Top Gear Live -moottorishowta, jonka neljää näytöstä isännöivät Top Gear -tähdet Jeremy Clarkson ja James May.

Voit voittaa 300 euron arvoisen VIP-paketin tapahtumaan kisasivuilta.

Kilpailut

Uusimmat