Näillä ohjeilla et epäonnistu samppanjapullon avaamisessa

31.12.2012 16:00 - Katariina Näreaho

Samppanjapullon poksauttaminen auki voi olla kohtalokasta etenkin silmille, jos sen tekee väärin. Seuraavilla ohjeilla teet sen turvallisesti.

Samppanjapullon avaaminen väärin voi viedä juhlijan sairaalaan. Tutkimusten mukaan korkki pongahtaa pullonsuusta jopa 80 kilometrin tuntinopeudella. Se voi pahimmassa tapauksessa viedä silmästä näön lopullisesti.

Kuinka sitten pullo avataan turvallisesti? Ensimmäinen sääntö on, että älä hölskytä!

Jäähdytä pulloa 2-3 tunnin ajan jääkaapissa tai käytä viinijäähdytintä, joka on täytetty vedellä ja jääpaloilla. Tällä tavoin samppanja jäähtyy jo parissa kymmenessä minuutissa.

Varsinainen avaus tapahtuu turvallisimmin siten, että peität aluksi pullonsuun pyyhkeellä, jotta korkki avautuu sen sisään.

Ota pullo käteen. Toinen käsi pitää korkista kiinni ja toinen pullon pohjasta. Kierrä pulloa hitaasti kädessäsi, pidä samalla kiinni korkista. Tunnet kuinka korkki lähtee pikku hiljaa nousemaan. Jatka näin kunnes korkki nousee kokonaan pois.

Katso alta Alkon tekemä opasvideo.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat