Mättäillä hillaa riittää - poimijoita ei

11.07.2013 14:30 - Katariina Näreaho

Suurin hillasato sitte 90-luvun on mätänemässä Suomen metsiin.  

Varhain alkanut hillakausi on tänä vuonna myös poikkeuksellisen laaja. Ensimmäiset marjat poimittiin jo viikko sitten ja Iltalehden mukaan hilloja pystyy poimimaan aina Keski-Suomea myöten vielä parin viikon ajan.

Ylen haastattelema Oulun Marjamakasiinin toimitusjohtaja Henri Isohätälä kertoo, että ulkomaalaiset parjanpoimijat eivät ole vielä ehtineet mättäille. Hänen mukaansa marjanpoimijat saapuvat Suomeen aikaisintaan ensi viikon lopulla. Tällöin hillakausi on lopuillaan koko alueella.

- Aikataulut poimijoiden kanssa on suunniteltu jo lopputalven ja alkukevään aikana, ja samalla on sovittu, miten lennot ja majoitukset järjestetään. Niitä on aika hankala lähteä muuttamaan viime tingassa, Marjamakasiinin toimitusjohtaja perustelee, Isohätälä kertoo Ylelle.

Korvatunturin Marja puolestaan työllistää tänä vuonna saman verran poimijoita kuin aiempinakin vuosina. Paikallisjohtaja Jari Huttunen kertookin Iltalehdelle, että toivoo myös suomalaisten poimijoiden aktivoituvan, jotta arvokkaat marjat eivät mene niin sanotusti harakoille.

Lähde: Iltalehti, Yle

Kilpailut

Uusimmat