Saako julkisella paikalla imettää? Näin mielenosoittajaäidit perustelevat

07.08.2013 18:37 -

Tulevana sunnuntaina Tampereella järjestetään mielenilmaus, jossa vaaditaan hyväksyntää julkisella paikalla tapahtuvalle imetykselle.

Viime viikolla julkisuudessa kerrottiin tapauksesta, jossa ravintolassa vauvaa imettänyttä naista pyydettiin poistumaan. Tapauksen vuoksi julki-imettämistä kannattava yhdistys on päättänyt järjestää mielenilmauksen ja flash mob -tempauksen sunnuntaina Tampereen Särkänniemen porteilla.

Imetyksen tuki ry:n viesti on, että toisinaan lasta on vain pakko imettää julkisella paikalla. Yhdistyksen mielestä siitä ei kannata ulkopuolisten häiriintyä.

Yhdistyksestä kerrotaan, että pienen vauvan maha on pieni, joten vauva tarvitsee ravintoa useita kertoja päivän aikana. Imetys saattaa kestää parista minuutista jopa tuntiin. Yhdistyksessä katsotaan, että on kohtuutonta vaatia, että jokaisen imettämiskerran ajaksi äidin ja vauvan pitäisi mennä piiloon.

Julkisen imetyksen ongelmaa ei voida ratkaista sitenkään, että imettäminen tapahtuisi pullosta, yhdistys huomauttaa.

– Kaikki äidit eivät heru pumpulle, eivätkä kaikki vauvat huoli pulloa. Maito on parhaimmillaan tuoreena suoraan rinnasta. Lisäksi jos imetykseen tulee liian pitkä tauko, voi sen seurauksena olla maitotiehyiden tukokset ja tulehdukset, maidontuotannon väheneminen ja ennenaikainen loppuminen, yhdistyksen tiedotteessa todetaan.

Kilpailut

Uusimmat