Kirjailija Tuomas Kyrö kertoi yllättävän faktan Mielensäpahoittajan karvalakista

17.06.2014 12:30 - Anna Hopi

Kirjailija Tuomas Kyrö avautui kauppakeskuskiertueella Aamuklubille tunnelmistaan Mielensäpahoittaja-elokuvaa koskien.

Mielensäpahoittajan luoja Tuomas Kyrö paljasti muun muassa, ettei ollut suunnitellut hahmolleen sen kuuluisaa asustusta.

- Mä olen nähnyt elokuvasta yhden version, vielä viimeistelyä vaille. Olen erittäin tyytyväinen. Sehän on arvoituksellista. Itse olen vain kirjoittanut kirjan ja kuvitellut omassa päässä. Sitten sen näkee yhtäkkiä isolla kankaalla ohjaajan vahvasti tulkitsemana, kommentoi Kyrö.

- Onneksi se on hieman parempi kuin oma tulkintani. Niinhän se aina on, että kun kirjan tekee, sillä on yhtä monta tulkitsijaa kuin on lukijaakin. Elokuvassa se tulee näkyville. Vaikkapa tästä hahmosta, niin en mä esimerkiksi kuvitellut Mielensäpahoittajalle alun perin sitä karvalakkia, josta sen kaikki tuntee.

- Kirjan graafikko, joka teki kantta keksi, että tää on just sellainen hahmo, jolla pitäisi olla karvalakki ja flanellipaita. Samaan aikaan kustantamossa sattui olemaan vierailemassa elokuvamies Peter von Bagh, joka viimeisteli omaa kirjaansa siellä. Hän kuuli tämän keskustelun, ja huikkasi sieltä, että täältä löytyy. Ekan vihreän Mielensäpahoittajan karvalakki on Peter von Baghin karvalakki, ja se on myös sisäsivuille mainittu.

Kilpailut

Uusimmat