Tamperalaismiesten posketon yritys: Tänään polkuveneellä Ruotsiin! "Ensimmäinen ajatus oli uida"

30.06.2014 08:42 - Anna Hopi

Suomessa riittää monenlaista yllytyshulluutta, ja nyt aimo annos yritteliäisyyttä ja seikkailuhenkeä on bongattu Tampereen suunnalta. Kaksi kaverusta aikoo nimittäin matkata polkuveneellä Ruotsiin.

Tamperelaiset kaverukset Antti Rapi, 41, ja Timo Tapio, 40, päättivät viime syksynä tehdä jotain yhteistä extremeä. Erinäisten pohdintojen jälkeen miehet päätyivät suunnitelmaan, jollaista ei ole vähään aikaan nähty. He aikovat ylittää Merenkurkun polkuveneellä polkien.

Matkareitti kulkee Vaasasta Uumajaan. Ilman mitään merenkulullista kokemusta nämä kaksi hurjapäätä lähtevät tänään 30. kesäkuuta klo 14.30 merimatkalleen Vaasan kalasatama-rannasta. Arvioitu kesto matkalle on tuuliolosuhteista riippuen vähintään neljä vuorokautta.

Keitä miehet sitten ovat? Antti Rapin historiaan liittyy monenlaista villiä kuumailmapallolennoista, benjihypyistä sukellukseen ja laskuvarjohyppyihin. Timo Tapio taas teki vuonna 2010 850 km pitkän patikointiretken, sydämen muotoiseen malliin Suomen kartalle.

 

 

Miten idea sai alkunsa?

- Syksyllä 2013 jostain syystä päätimme ylittää Merenkurkun. Ensimmäinen ajatus oli uida Vaasasta Uumajaan. Arvatenkin se idea kaatui aika lailla samalla minuutilla. Soutuvene oli pitkään ykkösvaihtoehto, kanoottia mietimme myös kunnes eräs nokkela nuori nainen ehdotti polkuvenettä matkavempaimeksi, kertovat Rapi ja Tapio blogissaan.

Jos haluat seurata kaverusten matkaa, lisää infoa aiheesta löytyy heidän blogisivuiltaan ja Facebook-ryhmästä.

Kilpailut

Uusimmat