Kesäkaverit-ohjaaja Inari Niemi: "Kateus on luonnollista ystävien välillä"

01.08.2014 20:55 - Anna Hopi

Hangossa työskentelevistä 25-vuotiaista naisista kertova Kesäkaverit-komedia vetoaa laajaan naisyleisöön.

Ohjaaja Inari Niemen mukaan kyseessä on hyvän mielen elokuva vahvoista naisista, jotka pitävät yhtä - tuli mitä tuli. Teema on puhutellut parikymppisiä vanhempaakin katsojakuntaa.

- Moni samaistuu elokuvan hahmoihin ja alkaa muistelemaan sitä hetkeä, kun itse oli tuossa iässä vuosia sen jälkeen. On tullut mieleen se oma parikymppinen elo ja rimpuilu. Itseasiassa yhden meidän kaverin äiti, joka 72-vuotias, oli käynyt katsomassa ennakon sattumalta ja hänkin puhui samaistuttavista hahmoista, kertoi Niemi Iskelmälle.

- Mun mielestä tehdään vielä niin vähän sellaisia elokuvia, joissa on vahvoja naispäähenkilöitä vielä kolmin kappalein, että vaikka ne ei olisikaan aivan samanikäisiä, niin tarttumapintaa löytyy. On virkistävää nähdä elokuvia, jotka kertovat hauskoista, lojaaleista, epätäydellisistä ja vahvoista naisista.

Kesäkaverit-elokuvassa ei myöskään nähdä perinteistä naisten välistä selkäänpuukotusdraamaa, jota usein kuvataan elokuvissa.

- Se oli eräs tärkeimmistä teemoista elokuvaa tehtäessä. Me ollaan puhuttu siitä, ettei omassa ystäväpiirissä ja naisten välisissä ystävyyssuhteissa tunnisteta sitä kateus-selkäänpuukotus-tematiikkaa, joka näkyy yleensä naisista kertovissa elokuvissa. Että ensin pitää pettää se ystävä ja sitten oppia. Ja myös se ikiaikainen ystävykset tappelevat samasta miehestä -skenaario tuntui todella vieraalta omassa elämässä.

- Haluttiin kertoa naisista, jotka ovat ystäviä ja tukevat toisiaan, vaikka olisikin kateutta. Kateus on luonnollista ystävien välillä ja siskojen, kun ollaan läheisiä. Niitä tunteita voi tulla, mutta vaikka meidän naishahmoilla niitä on, niin se ei johda toisen pettämiseen ja selkäänpuukotukseen. Se voi johtaa riitaan, mutta ei ystävyyden katkeamiseen.

Kilpailut

Uusimmat