Oletko oman tarinasi vanki? Vapaudu menneisyyden kahleista voimalauseilla

22.08.2014 08:01 - Anna Hopi

Jokaisella meistä on oma tarina, joka muodostuu menneisyyden kokemuksista, omista itseämme koskevista tulkinnoistamme ja ajatuksista, sekä ympäristön antamasta palautteesta. Onko tämä tarina totta?

Mieli muodostaa persoonasi tarinan kautta. Kun joku kysyy sinulta "Kuka olet?", osaat takuuvarmasti vastata rutiininomaisesti tähän kysymykseen. Vastaukseen liittyvät usein se, missä synnyit ja kasvoit sekä millaisia ovat siviilisäätysi, harrastuksesi ja työkokemuksesi. Olet jo päättänyt, oletko hyvä tyyppi vai kuljetko pää lannistuneena, koska et pidä itsestäsi.

Tarinat ovat tarttuvia ja niihin on helppo uskoa. Mutta kertooko se koko totuuden sinusta? Mikäli uskot sinusta löytyvän enemmän kuin menneisyys ja nykyhetki näyttävät, osaatko kuvitella millainen todellinen sinä voisi olla? Varsinkin elämän tuntuessa jämähtäneeltä tällaisen inventaarion tekemisestä voi olla todella paljon apua.

Ensiksi katse kannattaa kiinnittää omiin uskomuksiin, tunteisiin ja ajatuksiin. Toistat mielessäsi päivittäin jatkuvasti samoja lauseita, jotka ovat uskomuksia siitä, mitä sinä olet ja mitä maailma on. Niiden perusteella muodostuu tunne, joka on joko ahdistava tai vapauttava ja iloinen. Monelle tämä nopea prosessi on tiedostamaton, ja tunne syntyy jo ennen kuin omasta ajatuksesta on ehtinyt saada kiinni.

Tunne on siis seuraus ajatuksista, eikä päättömänä mielivaltaisesti riehuva voima. Me kaikki haluamme elämäämme onnellisuutta, joka on mielentila. Se vaatii tietynlaisia ajatuksia ja uskomuksia, jotta laajeneva hyvän olon tunne voisi vallata kroppamme. Lapsuudessa olemme saattaneet omaksua meille tarjottuja näkemyksiä meistä ja kyvyistämme.

Ainoa tapa muuntaa elämää onnellisemmaksi perustasolta on alkaa ruokkia sisäistä maailmaa positiivisilla lauseilla. Niistä tulee ajatuksia, lopulta uskomuksia ja sitä mukaa onnellisuuden tunne voi kasvaa. Lue alta 10 voimalausetta, jotka voit joka päivä lukea itsellesi.

1. Minä pystyn siihen.

2. Minä olen kaunis.

3. Minulla on syntymästäni asti ollut tarkoitus ja elämäntehtävä.

4. En ole yksin, vaan saan aina elämältä sen, mitä tarvitsen.

5. Minua rakastetaan mittaamattomasti, ja olen sen arvoinen.

6. Voin saada elämässäni aikaan jotain ainutlaatuista.

7. Levitän rakkauden ilmapiiriä ympärilleni - muut saavat minusta iloa ja lohtua.

8. Rakkauteni on mittaamattoman voimakas.

9. Annan kaiken anteeksi, koska kaikille tapahtumille on ollut oma tarkoituksensa.

10. Ohjaan määrätietoisesti omaa elämääni, ja kuljen rohkeasti polkuani eteenpäin.

Lähde. Collective Evolution.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat