Liikuttunut Sami Saikkonen vei koulukiusaamista vastustaneen Juho Rädyn lennolle

01.09.2014 10:02 - Anna Hopi

Tamperelainen Juho Räty todisti äskettäin Helsingissä kiusaamistilannetta, ja päätti hiljaisen hyväksynnän sijaan mennä tilanteeseen väliin. Mies kirjoitti asiasta Facebook-päivityksen, jonka seurauksena ihmisten presidenttiä myöten kiittelivät häntä toiminnasta.

Eräs, jota Juho Rädyn toiminta osui syvälle sydämeen, oli viihdetaitelija Sami Saikkonen. Mies viestittikin nuorelle miehelle vievänsä tämän lentämään mieluusti kiitoksena vastuullisesta käyttäytymisestä.

- Muistan yhden pienen Sami Saikkosen ja tilanteen vuosia sitten, jolloin kukaan ei puuttunut asioihin. Anteeksi, alan tässä itkemään itsekin. Halusin sanoa, että Juho jos pidät lentämisestä tai olet siitä kiinnostunut, haluan viedä sinut Malmin lentokentällä lentämään ja tarjoan siellä lounaan. Silloin kun olin vastaavassa tilanteessa toivoin, että joku olisi tehnyt tuollaista, kun sinä teit. Sun kaltaiset ihmiset muuttaa maailmaa.

Nyt Saikkosen ja Rädyn yhteislento on toteutunut viikonlopun aikana. Kyse oli nuorukaisen ensimmäisestä pienkonelennosta.

- Ollaan tällaisessa hallissa Malmin kentällä, missä on paljon pieniä lentokoneita. Vähän jännittää, kun kuulin, ettei lennonjohtokaan ole paikalla. Mennään vähän korpikentän säännöillä. Luotan silti Samiin, että hyvin sujuu, kertoi Juho Räty puhelimitse Iskelmän Sampsa Simpaselle.

Saikkonen kuvaili tilannetta paikan päältä.

- Isänä ja aikuisena toivoo, että joku tekee tällä tavalla oikein elämässä. Täällä sitä ollaan nyt asiaa kannustamassa.

Lue lisää Juho Rädyn neuvokkaasta suhtautumisesta koulukiusaamiseen tästä.

Kilpailut

Uusimmat