Muumit Rivieralla -elokuva keräsi huikeat katsojaluvut! "Fantastinen tulos kruunaa Toven juhlavuoden"

16.10.2014 15:00 - Emma Ylistalo

Muumit Rivieralla -elokuva oli viime viikonlopun katsotuin. Tuottaja Hanna Hemilä kertoo, että alunperin aikuisille tarkoitetuista sarjakuvista on tehty lapsillekin toimiva elokuva.

Tove Janssonin sarjakuviin perustuva elokuva keräsi ensimmäisenä näytösviikonloppunaan yli 28 500 katsojaa. Muumit Rivieralla -elokuva oli siis ehdottomasti viikonlopun katsotuin elokuva Suomessa.

Toven sarjakuvat on piirretty ja kirjoitettu aikuisyleisölle ja julkaistu ensimmäisen kerran 60 vuotta sitten sanomalehdessä. Elokuvassa nähdään mustasukkaisuutta ja ensimmäistä kertaa perheen yhtenäisyys on vaakalaudalla. Mitä muumeille on oikein tapahtunut?

- Tove Janssonin kirjat kirjoitettiin ennen sarjakuvia. Voisin kuvitella, että Tove kirjotti enemmän särmää sitten näihin sarjakuviin, kun hän tiesi että lukijat ovat aikuisia. Mehän tiedetään, että suuri yleisö ei ole perehtynyt niihin aikasemmin ja tämä tulee heille yllätyksenä, elokuvan tuottaja Hanna Hemilä kertoi Iskelmälle.

Elokuva on kuitenkin suunnattu kaiken ikäisille katsojille.

- Me ei haluttu sensuroida Toven tarinoita, mutta kuitenkin sinne on rakennettu sellaista visuaalista huumoria, joka toimii taas pienemmille lapsille. Näitä aikuisten vitsejä ei tarvitse alleviivata, kyllä aikuiset ne siitä ymmärtää. Me ollaan yritetty löytää tasapaino, että siinä on omat tasonsa, jotka toimivat eri ikäisille katsojille, tuottaja painottaa.

 

 

Koko perheelle sopiva Hevisaurus-elokuva nähdään ensi vuonna. Lue uutinen aiheesta täältä.

Kilpailut

Uusimmat