IL: Arman Alizad palasi Suomeen heikossa kunnossa - tallensi sairaskohtauksen kameralle

30.01.2015 08:17 - Eeva Rajala

Arman Alizad tekee parhaillaan Arman ja viimeinen ristiretki -ohjelman uutta tuotantokautta. Hän sai Afrikassa sairaskohtauksen ja menee nyt Suomessa jatkotutkimuksiin.

Arman Alizad on matkoillaan aiemminkin joutunut pahoihin tilanteisiin, mutta Etiopiassa hän oli lähempänä kuolemaa kuin koskaan aikaisemmin. Alizad oli kuvausryhmän kanssa seuraamassa suolakauppiaiden työtä paahtavan kuumalla aavikolla Pohjois-Etiopiassa.

Vaikka hän yritti pitää neste- ja suolatasapainostaan, hänen aavikkoon tottumaton kehonsa antoi periksi äärimmäisissä olosuhteissa.

- Oli tajuttoman kuuma, ja mun kroppa vain romahti. Sain kouristuksia ja kramppeja, kivut olivat hirveät, Alizad kertoo Ilta-Sanomissa.

Avun saamisessa oli mukana runsaasti tuuria, sillä lähellä oli ulkomaisen louhosfirman työntekijöitä, mukanaan lääkäri, joka aloitti suonensisäisen nesteytyksen. Alizad kärsi kovasta nestehukasta ja hänen tulehdusarvonsa olivat pilvissä. Lääkäri oli sanonut, että kaikki oli tunneista kiinni. Mikäli lähellä ei olisi ollut lääkäriä, matka lääkärin luokse olisi kestänyt noin 14 tuntia.

- Sain kuulla, että kouristelut johtuivat vartalon suojamekanismista. Kun nestehukka iskee, kroppa ottaa ensin kaiken nesteen lihaksistosta, säästääkseen kaiken ylimääräisen aivoille ja keuhkoille. Siksi siis kärsin lihaskrampeista, Alizad selventää Iltalehdessä.

Alizad saapui eilen Suomeen ja aikoo mennä tarkastuksiin ja jatkotutkimuksiin. Hän pohtii Iltalehdessä, onko hänellä jokin pöpö, joka laukeaa ääriolosuhteissa, sillä hän sai samanlaisia oireita, kun hän oli Nepalissa vuoristotaudin kourissa.

Miehen koko taistelu kuolemanporteilla nähdään Arman ja viimeinen ristiretki -sarjassa, joka tulee syksyllä Jimiltä.

Lähteet: Ilta-Sanomat, Iltalehti


Kirjoitimme Arman Alizadin sairaskohtauksesta aiemmin Iskelmä.fi-sivustolle. Lue juttu täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat