Vesa Keskisen viimeisin tempaus ylistää Aku Ankkaa: "Miljoona lehteä Tuuriin!"

11.02.2015 09:47 - Anna Hopi

Tuurun kyläkauppias Vesa Keskinen haluaa kerätä miljoona Aku Ankka -lehteä kokoelmiinsa.

Mistä ajatus uusimpaan tempaukseen syntyi?

- Olin Brasiliassa viime vuoden välipäivinä ja hieman tympääntyneenä pienessä muovituolissa istuin iPad kädessä Aku Ankkoja vieressäni. Pähkäilin, että joku juttu tässä Aku Ankassa täytyy olla. Keksin, että se voisi olla maailman suurin sarjakuvakokoelma - miljoona Aku Ankkaa, kertoi Vesa Keskinen Iskelmälle.

- Aloin kehittämään ideaa ja nyt se sitten reilun kuukauden päästä on lanseerausta vaille valmis. Koko homma alkaa Aku Ankan kuoriutumispäivänä, eli maaliskuun 13. päivä. Se on Akun rekkarissa amerikkalaisittain 313.

13. maaliskuuta mies alkaa vastaanottaa lehtiä. Keskinen mieltää Aku Ankan sielunveljekseen.

- Aku on ollut mun suosikkihahmo viisivuotiaasta lähtien, kun vanhemmat alkoivat tilata Aku Ankka -lehteä mulle. Nyt reilut 40 vuotta Aku on seurannut mun elämää. Hänen persoonassaan on kaikkea sitä, mitä mun mielestä elämässä tarvitsee. Siinä on maalaisjärkeä, erityistä aitoutta ja yritteliäisyyttä. Hän on omalla tavallaan ahkera ja periksiantamaton. Aku pitää Tupusta, Hupusta ja Lupusta huolta. Lempeyttä ja rakkautta on myös mukana, mies tunnelmoi.

- Aku on mun esikuva ja sielunveli. 90-luvulla kehitin lauseen, että mitään ei tapahdu, jos suu ei avaudu. Se sopii meille molemmille, joskin Akulla on nokka. Hän on loistava esimerkki siitä, miten asiat voi joskus mennä vähän vintturaan, vaikka kuinka yrittää. Aku pyrkii pelkästään hyvään työssä ja ihmissuhteissa, mutta aina vastassa on kaaos.

Minne mies aikoo mahduttaa miljoona Aku Ankkaa?

- Se ei ole suurin murhe ja huoli. Katsotaan, saanko nyt kokoon tuon kokoelman. Olen antanut varastopäällikölle ilmoituksen, että reilut 200 kuormallista Aku Ankkoja saattaa olla tulossa. Mitä tapahtuu loppusijoitukselle, niin ehkä se tulee olemaan meidän Aku Ankka -fanien yhteistä kierto-omaisuutta. En tiedä, miten Suomen kansa vastaanottaa asia. Se on varma, että näin Aku Ankka -rakasta kansaa ei ole missään muualla.

Vesa nähdään myös pian TV:ssä. Tuurin kyläkauppias -televisiosarja alkaa TV5-kanavalla 19. helmikuuta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat