Hyvejohtajuus: Pystytkö antamaan 1 prosentin päivässä elämäsi tärkeimmälle asialle?

12.02.2015 13:23 - Anna Hopi

Kirjoituksessaan perheenisä kertoo painineensa kauan sen ajatuksen kanssa, miten voisi suoda enemmän huomiota kumppanilleen arjessa.

"Jos vihkialttarilla olisi kysytty, niin kuinka paljon olisit luvannut päivittäistä, jakamatonta huomiota puolisollesi? Minä olisin luvannut tunnin. Mittasin tuon ajan juuri ja osaatko arvata kuinka lähelle pääsin?"

Jussi Ruokomäen kolumni Hyvejohtajuus-sivustolla alkaa mieleenpainuvasti. Kuinka moni meistä ehtii antamaan rakkaalleen tarpeeksi aikaa arjen keskellä, kun niin moni asia hakee huomiotamme koko ajan?

Ruokomäki kertoi saaneensa pari kuukautta sitten haasteen muuttaa ajankäyttöään. Se oli kuitenkin konkreettisesti haastavaa. Oli selvitettävä, mihin oma aika oikein kuluu.

"Ihmismieli on siitä jännä, että se kaunistelee omia ansioita, eikä muistiin ole luottaminen. Kirjasin siis ajankäyttöni viiden minuutin tarkkuudella kahden viikon ajan. Kirjaukset tein noin tunnin välein, koska huomaan, että oma muistini alkaa huijata merkittävästi, jos jätän väliin pidemmän ajan."

Hän huomasi tutkimuksissaan, että ehti suoda vaimolleen huomiota 0,6 prosenttia päivästä. Se ei ole paljon.  Mies otti vastaan yhden prosentin haasteen: "1% ajastasi tärkeimpään tehtävääsi." Se on noin varttitunti päivässä.

Haluatko vinkkejä siihen? Laita puhelin ja TV pois päältä, keskity puolisoosi. Älä mieti samalla työasioita tai maailman taloustilannetta. Ruokomäki joutui tunnustamaan, että vaimo sai aluksi kahdeksan minuuttia aikaa päivästä, kun taas Facebook sai jakamatonta aikaa kolminkertaisesti.

"Ei paljoa naurata, mutta en tietäisi mitä korjata ja kuinka paljon, ellen olisi selvittänyt mihin vuorokauden minuutit kuluvat."

Miten sinä siis käytät aikasi?

Lue Hyvejohtajuus-sivuston kirjoitus täältä.

Lähde: Hyvejohtajuus.

 

Oletko ollut sinkku pidemmän aikaa? Omat tapasi saattavat kieliä siitä. Lue lisää täältä.

Kilpailut

Uusimmat