Perhekuva on täynnä rakkautta - vain vanhemmat tietävät salatun surun

13.02.2015 19:48 - Mikko Räsänen

Vapaaehtoisjärjestö tekee tärkeää työtä auttamalla kuolemansairaiden vauvojen vanhempia. Näin he saavat viimeiset yhteiset muistot valokuvina.

Rakastava äiti pitää vastasyntynyttä lastaan hellästi sylissään. Yllä oleva kaunis kuva tiivistää syntymän ilon ja kaikki vanhemmuuden upeat tunteet. Mutta samalla tuo kuva on täynnä sellaista surua, ettei sen määrää voi mitata. Kuva otettiin nimittäin hetkellä, jolloin äiti jätti jäähyväiset vauvalle, jonka elämä tulisi päättymään vain minuuttien tai sekuntien kuluttua kuvan otosta.

Esikoispojan syntymän vuonna 2005 piti olla Cheryl Haggardille onnen täyttymys. Onni vaihtui pian suunnattomaksi suruksi, kun heti Maddox-pojan syntymän jälkeen selvisi, että vauva kärsi vakavasta neurologisesta häiriöstä, jonka takia hän ei pystyisi koskaan hengittämään, nielemään tai liikkumaan. Heti synnytyksen jälkeen vauva laitettiin hengityskoneeseen ja letkuruokintaan.

Mitään ei kuitenkaan ollut tehtävissä vauvan tilan helpottamiseksi, eikä parannuskeinoa ollut tulossa. Lopulta Cheryl joutui tekemään riipaisevan päätöksen ottaa vauva pois elämää ylläpitävistä koneista. Ennen sitä Cheryl keksi kuitenkin pyytää paikalle valokuvaajan, että hän saisi vauvastaan muiston. Lapsi irrotettiin koneista ja kuvaaja otti yllä nähtävän kuvan hetkellä, jolloin pieni Maddox nukkui pois äitinsä sylissä.

- Se yö oli koko elämäni hirvein, Cheryl muistelee nyt Daily Mailin haastattelussa.

- Mutta kun nyt katson noita kuvia, en muista hirveää yötä, vaan kaiken sen kauneuden ja kaikki siunaukset, mitä Maddox toi.

Koska Cheryl sai jäähyväiskuvista lohtua, sai hän idean auttaa vastaavalla tavalla muita vanhempia, jotka joutuvat hyvästelemään vastasyntyneensä jo sairaalassa. Hän perusti Now I Lay Me Down To Sleep (suom. Levolle laske Luojani) -järjestön, joka tarjoaa lapsensa hyvästeleville vanhemmille mahdollisuuden saada ammattikuvaaja ikuistamaan jäähyväiset ilmaiseksi, koska kuvat voivat auttaa surutyössä ja muuttua kauniiksi muistoksi. Kuvaajat ja kuvankäsittelijät tekevät työn vapaaehtoistyönä.

Katso alta video, joka esittelee järjestön toimintaa.

Lähteet: Daily Mail, Now I Lay Me Down To Sleep



Eronneet kertoivat äskettäin surullisimmat tarinansa. Lue ne täältä.

Kilpailut

Uusimmat