Törkyhuumorilla komediahitiksi! Luokkakokous teki avausviikonloppuna historiaa

02.03.2015 13:08 - Anna Hopi

Taneli Mustosen ohjaama Solar Films -elokuva Luokkakokous ylitti ensimmäisenä kotimaisena elokuvana 100 000 katsojan rajan avausviikonloppunaan.

Luokkakokous-elokuva tuli ensi-iltaan keskiviikkona 25. helmikuuta 2015 ja on saanut eilisiltaan 1. maaliskuuta 2015 mennessä viiden päivän aikana uskomattomat 121 664 katsojaa. Ennakoiden kanssa elokuvalla on koossa 123 393 katsojaa.

Lähtöviikonloppuna elokuvaa esitettiin peräti 126 valkokankaalla eri puolilla Suomea.

- Kyseessä on suomalaisen elokuvahistorian kaikkien aikojen paras kotimaisen elokuvan avaustulos, kertoo elokuvan levitysyhtiö Nordisk Filmin myyntipäällikkö Petri Viljanen.

Elokuvan vastaava tuottaja Markus Selin kommentoi elokuvan avausta seuraavasti.

- Jälleen kerran näimme sen, että elokuva, joka saa yhden tähden arviot, saa viiden tähden yleisön. Saimme siis Turhapuron arviot ja Turhapuron yleisön.

- Olemme saaneet viikonlopun aikana viestejä eri puolilta Suomea loppuunmyydyistä näytöksistä ja pitkistä jonoista pientenkin teattereiden ulkopuolella. On mahtavaa kuulla tällaista yksityisten teattereiden omistajien ilosanomaa, hehkuttaa elokuvan tuottaja Jesse Fryckman.

Luokkakokous-elokuvaa tähdittävät Sami Hedberg, Aku Hirviniemi ja Jaajo Linnonmaa. Elokuvassa esiintyvät lisäksi Pirkka-Pekka Petelius, Taneli Mäkelä, Maria Sid, Satu Silvo, Lauri Tilkanen, Niina Lahtinen, Anna-Maija Tuokko, Helena Vierikko sekä monta muuta suosittua näyttelijää.

Elokuva perustuu tanskalaiseen Klassefesten-elokuvaan (2011) ja se kuvattiin heinä- ja elokuussa 2014 Helsingissä, Turussa ja Naantalissa. Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Jesse Fryckman ja Oskari Huttu ja sen levittää Nordisk Film. Kolmesta kaveruksesta kertova komedia on tarina vanhenemisesta, muutoksista, odotuksista, toiveista ja pettymyksistä. Ennen kaikkea elokuva on ylistys ystävyydelle ja sen merkitykselle.

Katso trailerivideo alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat