Big Gamen luoja Jalmari Helander: Uralla kannattaa luottaa intuitioon

20.03.2015 16:22 - Anna Hopi

Kansainvälisiä tähtiä sisältävä Big Game -elokuva tuli elokuvateattereihin 19. maalikuuta. Mikä on ohjaajan menestyksen resepti?

- Tärkeintä on se, että sulla on sellainen idea, että kun sen kertoo, se alkaa jo hymyilyttää. Tästä seuraa jotain kivaa... Kertoi Jalmari Helander.

Ohjaajan mukaan näyttelijäkemiat eivät tuottaneet hänelle ongelmia.

- Paineistavat jutut oli eri asioita, kuin mitä aluksi kuvittelin. Kuvittelin, että presidentillä ja Oskarilla on pitkä keskustelu miehisyydestä ja siitä, miten molemmat joutuu elämässään esittämään kovaa. Se olisi voinut olla vaikeaa saada toimimaan. Se oli viimeinen yhteinen kohtaus Samuel L. Jacksonin ja Onni Tommilan välillä, ja siinä vaiheessa niillä oli jo niin hyvä yhteinen fiilis keskenään, että ei siinä hirveästi tarvinnnut meikäläisen selitellä, kun homma meni itsestään. Ongelmat löytyivät jostain kuvauksiin liittyvistä haasteista. Säästä ja aikatauluista. Siinä oli isoimmat paineet.

Piittaako ohjaaja mahdollisesta arvostelusta? Big Game nähtiin jo Toronton elokuvafestivaaleilla, ja kansainvälinen ensipalaute on jo saatu.

- Mulle sillä on tosi tärkeä merkitys, että kyräilen kyllä jokaisen nettikirjoituksen. Olin onnellinen kun luin ensimmäisiä isojen lehtien arvosteluita. Jos siellä sanottiin, että Helander on nero, niin tulin hyvälle mielelle.

Mitä seuraavaksi, ohjaajaguru Helander?

- En tiedä, miten tärkeää se on, että Hollywoodin ovet pysyy raollaan. Tärkeää on ,että pääsee tekemään hyviä leffoja missä tahansa päin maailmaa. On harkinnan paikka, mitä seuraavaksi lähtee tekemään. Näitä käy aika monestikin, että tehdään jotain, mikä ei olekaan hyvää. On pitkäjänteinen homma, kun omaa uraansa rakentaa. Sitä ei kannata vetää vessanpöntöstä. Siinä voi luottaa vaan omaan intuitioon, että jos joku tuntuu hyvältä. Jos vähänkin epäilyttää, niin kantsii miettiä kaksi kertaa.

Katso Big Gamen traileri alta.

 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat